Now Reading
Mokiniai pirmieji išbandys elektroninį balsavimą (video)

Mokiniai pirmieji išbandys elektroninį balsavimą (video)

Mokiniai pirmieji  išbandys elektroninį balsavimą (video)

Kitą savaitę vyksiančiuose Lietuvos mokinių parlamento (LMP) rinkimuose mokiniai pirmieji Lietuvoje išbandys elektroninį balsavimą. Kovo 25 dieną rinkdami 6 – ąjį savo parlamentą moksleiviai nusprendė balsuoti ir internetu.

Daugiau nei pusė šimto mokyklų, naudojančių „TaMo.lt” arba „manodienynas.lt” elektroninius dienynus, kvies savo mokinius balsuoti už pasirinktą kandidatą internete, prisijungus prie elektroninio dienyno sistemos.

„Pasirinkome elektroninį balsavimą, nes jo organizavimas gerokai paprastesnis už įprasto balsavimo. Nebereikės ieškoti lėšų popieriui biuletenių atspausdinimui, taip pat mokinius skatinsime naudotis informacinėmis technologijomis. Manau, kad ateityje ir suaugusieji per rinkimus balsuos elektroniniu būdu, todėl jaunimui tai puiki proga pasipraktikuoti“, – apie pasirinkimą rengti elektroninį balsavimą kalba Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos neformaliojo ugdymo ir pagalbos skyriaus vedėja Asta Navickaitė.

Elektroniniu būdu mokiniai galės balsuoti visą parą, nuo kovo 24 d. 15 valandos iki kovo 25 d. 15 valandos. Balsavimo rezultatai bus automatiškai susumuojami ir paskelbiami iškart pasibaigus balsavimui.

„Viliuosi, kad jaunosios kartos pavyzdys įtikins Seimo narius įteisinti elektroninį balsavimą 2012 m. parlamento rinkimuose. Informacinės technologijos jau pakankamai pažengusios, kad būtų užtikrintas tokio balsavimo saugumas“, – teigė Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, palaikantis LMP sprendimą ir iniciatyvą.

Su šūkiu „Išlaisvink mintį.Išlaisvink nuomonę. Išlaisvink veiksmą. Iš(si)laisvink!” demokratinių rinkimų principu mokiniai išrinks 95 savo atstovus. Išrinkti parlamentarai dvejus metus gins Lietuvos mokinių interesus, spręs mokyklos problemas ir atstovaus moksleivių pozicijai įvairiais klausimais. Į Lietuvos mokinių parlamentą gali kandidatuoti 14 – 17 metų rinkimų dieną turintys pagrindinių ir vidurinių mokyklų bei gimnazijų mokiniai. Balsuoti rinkimuose galės visi 5 – 12 klasių moksleiviai.

Per daugiau nei dešimt gyvavimo metų, Lietuvos mokinių parlamentas surengė moksleivių referendumą dėl stojimo į Europos Sąjungą, išreiškė mokinių poziciją dėl privalomų narkotikų testų mokyklose, drausmės pažymių, komendanto valandos, alkoholio ir tabako kontrolės įstatymo pataisų, siūlė sprendimus smurto ir patyčių problemoms mokyklose, švietimo kokybės gerinimui, mokyklų optimizavimui, brandos egzaminų nutekėjimo klausimais. Bendradarbiavo projektuose „Veiksmo savaitė“, „Visuotinė švietimo savaitė“, „Saugus internetas“, „Egzaminai.nesiparink.lt“, „Savaitė be patyčių“ ir daugybėje kitų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

LMP rinkimų video:

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top