Now Reading
Nuo „Bitlų“ iki futurizmo: naujausios akinių tendencijos (Foto)

Nuo „Bitlų“ iki futurizmo: naujausios akinių tendencijos (Foto)

Nuo „Bitlų“ iki futurizmo: naujausios akinių tendencijos (Foto)

Dizaineriai siūlo pasiruošti tikram fantazijos sprogimui, mat pavasario-vasaros sezono tendencijos, parodytos ant podiumų, liudija begalinę formų ir spalvų laisvę. Rodos, šis sezonas bus palankus bet kokio stiliaus asmenybėms, pasiruošusioms keliauti laiko mašina į isimintinausius mados laikotarpius.

Vienas svarbiausių aspektų, renkantis naujus akinius – jų derėjimas prie žmogaus veido formos. Nepamirškime ir fakto, jog akiniai ne tik apsaugo nuo saulės spindulių ar gerina regėjimą – jie tampa pagrindiniu aprangos akcentu, daug pasakančiu apie individualumą, požiūrį ir stilių. Pavasario-vasaros sezonui dizaineriai rekomenduoja keturias itin skirtingas aksesuarų tendencijas.

Katės žvilgsnis

„Cat eye“ stiliaus akiniai sugrįžta primindami auksinius 50-ųjų – 60-ųjų laikus, kai šis aksesuaras buvo „must have“ sąrašo viršūnėje. Tiems, kurie turi keturkampio ar trikampio formos veidą – prisijaukinti katytės žvilgsnį bus lengviausia. Dizaineriai siūlo tiek vienspalvius, tiek margus „Cat eye“ akinius nuo saulės, klasikinius ir ekstravagantiškus variantus.

Būti Johnu Lennonu

Legendinis dainininkas įkvėpė ne vieną mados kūrėją, jausdamas milžinišką potraukį minimalistiniams aukštos klasės aksesuarams. Apvalios formos akiniai gali tapti puikiu akcentu dėvint lengvai krentančios medžiagos vasarinę suknelę ar norint įnešti spalvų į kasdienį, minimalistinį garderobą. J. Lennono stiliaus akiniai tiks prie ovalios, keturkampės ar pailgos veido formos, o tiems, kurie pasižymi apvalesniais bruožais, šio tipo aksesuarų reikėtų vengti.



Neišvengiamasis retro

Tai bene universaliausias ir bet kokios formos veidui tinkantis variantas. Dizaineriai siūlo begalę variacijų, žaisdami su spalvomis, formomis, linijų storiu ir aksesuarų dydžiu: nuo dinamiškų „oversize“ iki vienspalvių minimalistinių. Margi akinių rėmeliai neleis užmiršti vienos įsimintiniausių stileivų bangos – 60-ųjų – 70-ųjų, o dizaino sprendimų gausa padės išsirinkti tinkamiausią variantą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Futurama

Tiems, kas trokšta išskirtinumo, nebijo eksperimentuoti ir džiaugiasi praeivių žvilgsniais gatvėse, patiks ryškiausia šio sezono naujiena – futuristinio dizaino aksesuarai. Kūrėjai, naudodami skirtingų medžiagų derinius, jungdami klasikinius ir avangardinius elementus, siūlo visiškai naujas saulės akinių formas. Kai kurie aksesuarai puikiai tiktų fantastinio filmo veikėjams!


Erika Vyšniauskaitė
Foto: Harpers Bazaar

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top