Klaipėdoje - plikų kačių šou

Balandžio 9-10 dienomis Klaipėdos mados ir grožio centre „Herkaus galerija“ Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“ rengia vieną iš didžiausių Lietuvos istorijoje tarptautinę kačių parodą pagal tarptautinės federacijos FIF taisykles.

Ji užims net kelis „Herkaus galerijos“ aukštus. Planuojama, kad parodoje bus pristatyta ne mažiau nei 300 kačių veislių ir iš viso dalyvaus net keli tūkstančiai keturkojų.

„Paroda skirta ne tik profesionaliems felinologams - laukiame visų, kurie nori daugiau sužinoti apie kates bei jų veisimą. Jei neturite katės ir nežinote kokią įsigyti, parodoje galėsite pamatyti praktiškai visų veislių gyvūnus: įvairaus plauko, beplaukes, įvairių spalvų ir dydžių, beuodeges ir ilgauodeges. Specialistai nemokamai konsultuos kačių savininkus mitybos, priežiūros ir kitais klausimais”, - sako „Herkaus galerijos” direktorė Aistė Valiūtė.

Pasak Aistės Valiūtės, visų tarptautinės kačių parodos lankytojų lauks specialus plikų kačių šou. Užsiminus apie sfinksus visiems prieš akis iškyla tiesiog beplaukė katė. O ar žinojote, kad šiandien yra net trys skirtingops šių plikų kačių veilsės? Tai – Kanados, Dono ir Peterburgo sfinskai. Visi jie unikalūs, turintys įdomai kilmės istorijas, nors bendrai jie kildinami dar iš actekų – jie prieš daugelį šimtmečių augino beplaukes, į šiandieninius sfinksus panašes kates.

Laikas.lt

Bubastė, Herkaus galerija, katės

Naujausi komentarai
kinas
2011-03-29, 17:54
na negrazios tos kates
Ak
2011-03-18, 13:32
kokios jos bjaurios ir nuostabios :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai