Now Reading
Per 20 „Jaunimo linijos“ metų atsiliepta į pusę milijonų skambučių

Per 20 „Jaunimo linijos“ metų atsiliepta į pusę milijonų skambučių

Per 20 „Jaunimo linijos“ metų atsiliepta į  pusę milijonų skambučių

Pirmoji Lietuvoje savanoriška emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“ šiemet mini savo veiklos 20-ies metų sukaktį. Per šį laikotarpį organizacijoje dirbo daugiau nei 300 savanorių.

Visi kartu prie telefono jie praleido virš 100 tūkst. valandų ir atsiliepė į daugiau nei pusę milijono skambučių.

„Jaunimo linijos“ gimtadienį Energetikos ir technikos muziejuje penktadienį minėjo keli šimtai žmonių. Susirinko ne tik didelė dalis buvusių ir šiuo metu emocinę paramą telefonu ir internetu visą parą teikiančių savanorių, bet ir daug „Jaunimo linijos“ draugų, partnerių, rėmėjų. Jie buvo pirmieji, kuriems į trečiąjį veiklos dešimtmetį žengianti „Jaunimo linija“ pristatė planus šiais jubiliejiniais metais aplankyti daugybę Lietuvos miestelių ir susitikti su sunkumus išgyvenančiais ar artimiesiems padėti norinčiais jų gyventojais.

Kampanija „Emocinė parama 100-ui Lietuvos miestelių“ – „Jaunimo linijos“ savanorių tarnybos gimtadienio proga inicijuotas projektas. Nuo šių metų balandžio iki spalio Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Jaunimo linijos“ savanoriai keliaus į 100 Lietuvos miestelių, kurių gyventojų skaičius siekia iki 3 tūkstančių. Pasak Vilniaus „Jaunimo linijos“ direktoriaus Pauliaus Skruibio, tokio dydžio gyvenvietės pasirinktos neatsitiktinai: „Dažniausiai Lietuvoje nusižudo būtent mažų miestelių ir kaimų gyventojai. Deja, profesionalios pagalbos galimybės čia – labai ribotos, o patiems gyventojams trūksta žinių, kuo ir kaip jie galėtų padėti ketinančiam žudytis žmogui.“

Miesteliuose sutiktiems žmonėms „Jaunimo linijos“ savanoriai gyvai pasakos apie nuotolinės emocinės paramos galimybes, patars, kaip galima padėti sunkumų prislėgtiems ir apie savižudybę galvojantiems žmonėms. Įspūdžiai iš kelionių bus talpinami svetainėje www.jaunimolinija.lt/100. Kampaniją „Emocinė parama 100-ui Lietuvos miestelių“ savanoriai įgyvendinti galės Amerikos lietuvių fondo „Lithuanian Mercy Lift“bei ilgametės „Jaunimo linijos“ rėmėjos TEO LT, AB dėka. Projektą vykdys Jaunimo psichologinės paramos centras.

„Ši savanorių iniciatyva – puiki pradėtų „Jaunimo linijos“ darbų tąsa. Per visus dvidešimt veiklos metų tarnyba sparčiai tobulėjo ir plėtėsi: pradėta nuo emocinės paramos teikimo telefonu, o 2002 m. startavo ir emocinės paramos internetu programa. Nuo 2010-ųjų liepos „Jaunimo linija“ dirba visą parą. Šiandien su tais, kuriems reikia pagalbos ar kurie norėtų padėti kitiems, vis dažniau susitinkame gyvai“, – pasakoja P. Skruibis.

Pasak „Jaunimo linijos“ vadovo, didėjantis emocinės paramos poreikis paskatino šiemet įsteigti Paramos fondą „Jaunimo linija“, kuris sieks pritraukti lėšų organizacijoms, teikiančioms nemokamą emocinę paramą jaunimui telefonu, internetu ir akivaizdžiai. Fondas įsteigtas prabėgus lygiai dvidešimt metų nuo tos dienos, kai 1991-ųjų vasario 16 d. psichologės dr. Kristinos Onos Polukordienės iniciatyva, buvo įkurta Vilniaus „Jaunimo linija“. Po poros metų įsikūrė Kauno, 1997-aisiais – Klaipėdos „Jaunimo linija“. Šiuo metu visuose trijuose miestuose dirba per 150 savanorių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2010 m. „Jaunimo linijos“ savanoriai atsiliepė į daugiau nei 93 tūkst. skambučių, atsakė į beveik 1,6 tūkst. laiškų – tai 256 skambučiai ir 4 laiškai per parą. Vidutiniškai septyni skambinantieji ir vienas rašantysis per parą į „Jaunimo liniją“ kreipiasi turėdami ketinimų nusižudyti.

Nemokamas „Jaunimo linijos“ telefonas visą parą – 8 800 28888. Visi parašiusieji laišką  atsakymo sulaukia ne ilgiau kaip per 2 paras.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top