Now Reading
Karlas Lagerfeldas – išsisėmęs genijus ar šmaikštus manipuliatorius? (Foto, video)

Karlas Lagerfeldas – išsisėmęs genijus ar šmaikštus manipuliatorius? (Foto, video)

Karlas Lagerfeldas - išsisėmęs genijus ar šmaikštus manipuliatorius? (Foto

Jei manote, kad sėdintieji mados olimpo viršūnėje tiesiog mosikuoja pirščiuku, gano asistentus ir nieko neveikia – labai klystate. Kai kurie jų savo darbui atiduoda brangias miego ir poilsio valandas ir daro viską, kad jų kūrybos rezultatai pateisintų užsitarnautą šlovę.

Tačiau tokie, kaip Karlas Lagerfeldas, neapsiriboja bemiegiu tūpčiojimu prie eskizų ir imasi tokios veiklos, kuri pasaulį verčia spėlioti: tai dar viena genijaus pokštas, naujas talentas ar tiesiog beviltiškas mėginimas išlikti garsiam?

Karlas Lagerfeldas jau ne kartą yra tituluotas vienu labiausiai užsiėmusių mados pasaulio žmonių. Dažniausiai turima omenyje tai, kad šis žmogus sugeba vadovauti net trims garsiausiems pasaulyje mados namams: Chanel, Fendi ir, žinoma, savo paties vardo grožio karalystei. Kartu jis yra ir Hogan aksesuarų linijos autorius. Vis dėlto, ne taip seniai pasklido kalbos, kad K. Lagerfeldas į savo rankas perėmė ir Magnum kompanijos prestižo vairą. Nieko neįprasta, jei tai nebūtų… ledų gamybos firma. Nejaugi šalta grietinėlė dizaineriui tapo svarbesnė už pritrenkiančias sukneles ir sijonus?
 
Tai ne vienintelė „valgoma“ K. Lagerfeldo karjeros keistenybė. Daugelis tikriausiai prisimena šmaikščius Coca Colos buteliukus, ant kurių etiketės puikuojasi ne kas kitas, kaip jo paties siluetas, neatsiejamas nuo žavios, per amžius nekintančios „arklio uodegos“.
 
Maža to, garsusis dizaineris paragavo ir aktoriaus duonos, praėjusių metų gruodį nusifilmuodamas Volgswagen televizijoje. O kur dar jo režisuotas trumpametražis filmas „Remember Now“ (2010)? Prie šių mados genijaus išdaigų galima pridėti ir motociklo šalmų dizainą firmai Les Ateliers Ruby ar jo paties pristatytą pliušinį meškiuką, žinoma, aprengtą taip pat, kaip ir jo kūrėjas. Na, o tai, jog K. Lagerfeldas pats fotografuoja Chanel kolekcijas, matyt, jau nieko nebenustebins, kaip, beje, ir faktas, jog yra glaudžiai bendradarbiaujama su plaukų priežiūros produktų kompanija Schwarzkopf.

 
Kas tai – daugialypis talentas ir neišsemiama energija? O gal tiesiog „senatvinio marazmo“ iškreiptas egoizmas savo vardą matyti ant kiekvieno aplink esančio daikto? Nuomonių gali būti daugybė ir, reikia manyti, kiekviena jų iš dalies bus teisinga. Vis dėlto, ne ką mažiau įtikina ir trečiasis variantas – įgimtas verslumas, neatsiejamas nuo visą K. Lagerfeldo karjerą lydinčios ironijos. Puikiai suprasdamas, ką jo vardas reiškia pasauliui, talentingas kūrėjas nesigėdija iš jo išauginti patį tikriausią stabą, žinoma, uždirbantį begalę pinigų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pakanka užsukti į K. Lagerfeldo internetinę svetainę ar tiesiog susipažinti su jo vardą nešiojančiais daiktais, kad suvoktum, jog plačiai demonstruojamas narcicizmas yra pagrindinis įvaizdžio ir pelno „arkliukas“, slapčia besijuokiantis iš sekančių jo pavyzdžiu.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top