„Guano Apes“ ketvertukas – pirmasis „Roko naktų“ tūzas (Video)

Dar nenutirpus sniegui, vasaros muzikiniai festivaliai atskleidžia kortas skelbdami ryškiausių atlikėjų vardus. Roko festivalis „Roko naktys“ traukia pirmąjį tūzą iš savo kaladės – 9-ąjį kartą vyksiančio festivalio scenoje pasirodys visoje Europoje ir JAV puikiai žinoma Vokietijos rokerių ketveriukė „Guano Apes“.

Dar 1994 metais susikūręs ir prieš dvejus metus atgimęs alternatyvaus roko kvartetas iš Getingeno (Vokietija) pasaulinę šlovę bei kritikų pripažinimą pelnė ypatingai stipriu balsu pasižyminčios vokalistės Sandros Nasic atliekamais hitais „Big In Japan“, „Lords Of The Boards“, „Open Your Eyes“, kuriuos mintinai moka ne tik užkietėję roko gerbėjai. 

„Nors su šios grupės atliekamomis dainomis išaugo ištisa dabartinių trisdešimtmečių karta, bet jos skambesys nepraranda jėgos bei patrauklumo ir šiandien. Balandį po 7 metų pertraukos naują albumą išleisianti „Guano Apes“ yra viena labiausiai geidžiamų grupių žymiausiuose šios vasaros Europos „open-air“ festivaliuose. Todėl neabejojame, kad Zaraso saloje sulauksime daug melomanų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių Latvijos ir Baltarusijos valstybių“, - įsitikinęs „Roko naktų 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

 Muzikinė žiniasklaida „Guano Apes“ vadina viena geriausių Vokietijos roko eksporto „prekių“: grupės debiutinis albumas „Proud Like a God“ tapo „auksiniu“ ir „platininiu“ daugelyje Europos šalių, vien Vokietijoje buvo parduotas daugiau nei 2 milijonų vienetų tiražu, įsitvirtino JAV albumų topuose ir pelnė „geriausiai perkamo angliškai dainuojančios vokiečių roko grupės albumo“ titulą.

Debiutinis grupės singlas „Open Your Eyes“ 1996 metais pateko į geriausių Vokietijos hitų dešimtuką ir 30 savaičių išsilaikė geriausių hitų šimtuke. Ne mažesnių viršūnių pasiekė ir kitas pirmojo albumo singlas „Lords Of The Boards“, sukurtas Europos snieglentininkų čempionatui. 

2000 metais išleisto antrojo grupės albumo „Don‘t Give Me Names“ puošmena – hitas „Big In Japan“, tapo oficialia „Formulės 1“ Japonijos „Grand Prix“ etapo daina.

Nors 2003 m. išleistas trečiasis albumas „Walking On a Thin Line“ grupę dar labiau įtvirtino pasaulinėje roko muzikos arenoje, tačiau po varginančio albumo pristatymo turo 2005 metais „Guano Apes“ paskelbė apie išsiskyrimą.

Po penkerių metų pertraukos „Guano Apes“ kvartetas vėl susibūrė draugėn ir 2010 metais tapo viena labiausiai geidžiamų grupių didžiausiose Europos muzikinėse fiestose, sutraukiančiose iki pusės milijono žmonių: „Rock am Ring“, „Rock im Park“, „Przystanek Woodstock“ ir kituose. Dar triukšmingesnis „Guano Apes“ sugrįžimas į didžiąsias scenas laukia šiais metais – balandį pasirodys naujausias grupės albumas „Bel Air“, kuris bus pristatomas vasaros gastrolių metu.

„Guano Apes“ atliekamą muziką kritikai apibūdina kaip energingą, gaivų ir įžūlų, bet kartu labai jausmingą ir melodingą alternatyvų roką su funk‘o ir metalo priemaišomis. Grupė visuomet koncertuoja tik gyvai, nenaudodama kompiuterinių efektų. Pagrindinis grupės „variklis“ – charizmatiškoji vokalistė S. Nasic – vadinama viena įspūdingiausių roko atlikėjų, bet „Guano Apes“ nariai pabrėžia, jog jie visi yra „vieno kumščio“ komanda.

 „Roko naktys 2011“ Zaraso saloje taps viena iš daugelio „Guano Apes“ stotelių: nuo balandžio grupė pradeda gastroles po Europą, kurių metų lankysis Danijos, Bulgarijos, Rusijos, Olandijos, Lenkijos, Vokietijos, Portugalijos ir kitų šalių festivalių scenose bei rengs solinius pasirodymus. Koncertų metu bus atliekamos ne tik naujausio albumo dainos, bet ir griaudės senieji „Guano Apes“ hitai.

„Guano Apes“ muzikiniai vaizdo klipai







„Roko naktų“ scenoje „Guano Apes“ pasirodys rugpjūčio 5 d., o festivalis tradiciškai vyks rugpjūčio 5-6 dienomis Zarasų mieste esančioje Zaraso saloje. Nuo 2003 metų organizuojamas renginys tapo didžiausiu Baltijos šalyse roko festivaliu ir vienu didžiausių roko kultūros reiškinių Rytų ir Vidurio Europos muzikos padangėje, kasmet suburiančiu apie 5 tūkst. lankytojų.

Ežerų apsuptoje Zaraso saloje, kuri vadinama vienu nuostabiausių Lietuvos gamtos kampelių, pasirodymus surengė tokios Europos muzikos žvaigždės kaip „The Subways“, „Sonic Syndicate“, „Breed 77”, „Koorpiklaani”, „Deathstars”, „Paradice Lost” bei kitos. „Roko naktyse“ taip pat kasmet koncertuoja geriausios Lietuvos, Latvijos ir Estijos roko grupės.

 Kasmet „Roko naktys“ auga ir tobulėja, virsdamos plataus profilio renginiu, apimančiu ne tik įvairaus stiliaus muziką, bet ir menus, pramogas, žaidimus bei kitas staigmenas, skirtas visai šeimai. Bilietų rezervacija į rugpjūčio 5-6 d. vyksiantį „Roko naktų“ festivalį jau prasidėjo – pirmieji bilietai „Tiketoje“ kainuoja po 70 Lt, tačiau jau nuo balandžio 4 d. bilietai brangs.

Laikas.lt

Guano Apes, muzikos festivaliai, roko festivalis, Roko naktys, vasaros renginiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai