„Mados infekcijos“ uždaryme - fotorobotai ir Skandinavijos mada (Foto)

Šeštadienį, kovo 26 d., sostinės Šiuolaikiniame meno centre (ŠMC) baigėsi tris vakarus trukusi „Mados infekcijos“ šventė. Čia žiūrovams buvo pristatyta net 21 Lietuvos ir užsienio dizainerių kolekcija. Septynios iš jų demonstruotos „Mados infekcijos“ uždarymo vakarą.

Dizainerė Agnė Kuzmickaitė pateikė savitą vestuvinės suknelės improvizaciją - tiek rimtą, tiek ironišką.


Egidijaus Sidaro kolekcijoje „Surišk mane“ buvo vaizduojamos jo sukurto drabužio transformacijos galimybės.

Danų dizainerė Bibi Ghost kolekcija „Valtininkas“ įkvėpta žvejų drabužių paprastumo. Autorė nagrinėja kontrastų temą, išreikšdama juos švelnaus šilko glotniu kritimu ir storos šiurkčios vilnos elementais.

„Sumaištis ir kantrybė“ - taip vadinasi Vitalio Čepkausko kolekcija. Štai kokia jo ant „Mados infekcijos“ podiumo gvildentos kantrybės temos interpretacija: „Joks darbas be kantrybės ir ištvermės negali būti vaisingas. Ir ne vien darbas. Kantrybė kaip oras reikalinga visur ir visada: pokalbiuose bei ginčuose, kelionėse, ko nors laukiant, susierzinus, nesėkmės atveju, kančioje ir t. t. Taigi, norint išsiugdyti patvarią kantrybę, būtina sąlyga - grūdinti valią, išmokti aukotis ir aukojantis ištverti. Bet kokia kantrybė reikalauja daugiau ar mažiau dvasinių bei fizinių jėgų.“

Eglė Žiemytė ir šį kartą neatsisakė pradžiuginti žiūrovus savo kurtais paltais. Tačiau jos pristatytoje kolekcijoje buvo ir suknelių, sijonų, kelnių... Apskritai, naujausias jos kūrinys išsiskyrė subtilia įvairove.

„Mados injekcijos“ nugalėtoja Milda Čergelytė sujungė įvairių amžių kostiumų elementus ir skirtingų stilių detales. Rezultatas - mados ir jos įkvėpimo šaltinių produktas - fotorobotas.

Daugelio laukto ir desertui žiūrovams palikto svečio iš Olandijos Jeroen Van Tuyl kolekcijos pagrindinis leitmotyvas - stiklo šukės. Taip vadinasi ir šio dizainerio lietuvių publikai pateiktas darbas. Aštrūs, asimetriški kirpimai, iš odos skutelių sukonstruotos kelnės ir liemenės, megztiniai, sidabruoti papuošalai - tiesmukai arba tarp eilučių plėtoja duženų temą.


Pirmos dienos informaciją ir nuotraukas rasite čia.

Antros dienos informaciją ir nuotraukas rasite čia.

ELTA
Nuotr. Martyno Ambrazo/ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo
draudžiama.

drabužių dizaineriai, kolekcija, mados infekcija, modeliai, trecia diena

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai