Now Reading
Oksfordo žodyne – trumpiniai OMG, LOL ir… širdis

Oksfordo žodyne – trumpiniai OMG, LOL ir… širdis

Oksfordo žodyne – trumpiniai OMG

Turbūt sunkiai įsivaizduojama, kad akyli lietuvių kalbos sergėtojai oficialiai pripažintų kalbos trumpinius, kurie jau senokai mums įaugę į kraują.

Tuo tarpu britai dėl to galvos nesuka arba tiesiog palengvina savo kalbą ir oficialiai pripažino kai kuriuos trumpinius.

Anglišką trumpinį OMG „ Oh my God“ („O, Dieve mano“) – Oksfordo anglų kalbos žodynas (OED) oficialiai įtraukė į savo sąrašus. Tai tik vienas iš naujadarų, pakliuvusių į atnaujintą žodyno versiją.

Kiti interneto inspiruoti išsireiškimai, taip pat įtraukti į žodyną – LOL „Laughing out loud“ („Mirštu iš juoko“), IMHO „In my humble opinion“ („Mano kuklia nuomone “) ir BFF „Best friends forever“ („Geriausi draugai amžinai“). Kaip teigia žodyno sudarytojai, nors nauji įtraukti sutrumpinimai visiems asocijuojasi su technologijų įtaka kalbai, kai kurie iš pateiktų trumpinių yra seni. Pvz., OMG buvo pavartotas viename asmeniniame laiške dar 1917 metais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į žodyną taip pat įtrauktas širdies simbolis, kuris bus traktuojamas kaip žodis,  tad nuo šiol galime oficialiai jį vartoti „Skype“ ar elektroniniame laiške (o kas netingi – gali piešti ir popieriniame variante). OED šiuo metu yra apie 60 tūkst. žodžių ir šis žodynas yra didelis autoritetas tiek Anglijoje, tiek tarp kitų šalių angliakalbių. Šiuo metu žodynas atnaujinamas kas tris mėnesius.

Tik įdomu, kokius lietuviškus trumpinius mes galėtume įteisinti? Gal NŽN/Nežinau, Pvz/Pavyzdys, LBS/Labas ir pan? O kokius naudojate Jūs?

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top