„Mados inventorizacija“ – galimybė įsigyti dizainerio drabužį iš jo rankų

Ką tik Šiuolaikinio meno centre praūžęs festivalis „Mados infekcija“ su žiūrovais dar neskuba atsisveikinti. Šeštadienį, balandžio 2 d., prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ nuo 12 iki 18 valandos vyks „Mados inventorizacija“, kurioje iš arti bus galima apžiūrėti festivalyje patikusius lietuvių dizainerių rūbus ir čia pat juos įsigyti.

„Nors lietuviai laisvėja, dažnas vis dar pripažįsta, kad kreiptis į dizainerį yra nedrąsu. Atsitinka ir taip, kad sugalvojęs įsigyti autorinį rūbą žmogus nežino, kaip rasti kūrėjo studiją. Todėl jau trečius metus iš eilės po „Mados infekcijos“ padedame abiems pusėms susitikti patogioje ir neįpareigojančioje vietoje – prekybos centre“,- sako festivalio idėjos autorė Sandra Straukaitė.

Pasak jos, renginio metu lankytojai turės unikalią progą pabendrauti tiesiogiai su mėgstamais dizaineriais, iš arti apžiūrėti ką tik ant festivalio podiumo pristatytas kolekcijas, o patikusi daiktą įsigyti už geresnę kainą nei bet kurią kitą dieną.

„Mados inventorizacijos“ laukia ir patys dizaineriai. „Jei žmogus nepažįsta dizainerio, nežino, koks jis yra, čia puiki proga susipažinti. Galbūt jis tuo metu ir nepirks nieko, bet ateis pas mane vėliau, pabendrausim asmeniškai“, – sako dizaineris Giedrius Paulauskas, po šiųmetinės „Mados infekcijos“ jau sulaukęs žiūrovų pageidavimų įsigyti jo kūrinių.

Pageidavimų įsigyti rūbus jau gavo ir kiti festivalio dizaineriai. Balandžio 2 dieną, šeštadienį, į „Mados inventorizaciją“ su savo kolekcijomis atvyks: Laura Dailidėnienė, Agnė Biskytė, Giedrius Paulauskas, Sandra Straukaitė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Egidijus Sidaras, Eglė Žiemytė, Agnė Kuzmickaitė.

Mados gerbėjų kūrėjai lauks prekybos centro „Panorama“ pirmo aukšto hole nuo 12.00 iki 18.00 valandos.

11-sios „Mados infekcijos“ faktai

Ką tik praūžusi „Mados infekcija“ vyko jau vienuoliktą kartą. Festivalį aplankė virš 3500 žmonių. Per tris dienas buvo pristatyta 21 kolekcija, ant podiumo pasirodė apie 300 modelių. Per vieną vakarą užkulisių komanda sukurdavo daugiau nei 100 makiažo variantų. Festivalio metu dirbo virš 300 darbuotojų. Į renginį buvo akredituota apie 180 žiniasklaidos atstovų. Festivalį stebėjo žiniasklaidos atstovai iš Ukrainos, Vokietijos, Latvijos, Estijos, o taip pat renginių „Riga Fashion Week“ ir „Tallin Fashion Week“ atstovai. Festivalio bare išgerta virš 1000 butelių putojančio vyno „Alita“.

1999-aisiais startavęs festivalis šiuo metu yra didžiausias mados renginys Baltijos šalyse. Festivalį organizuoja renginių agentūra „Sick Service“.

Iki šiol vieną kartą per metus vykęs festivalis su žiūrovais atsisveikino trumpesniam laikui – „Mados infekcija“ publiką „Šiuolaikinio meno centre“ džiugins jau šį rudenį, lapkričio 11, 12 dienomis.

Laikas.lt

dizainerių drabužiai, mados infekcija, mados inventorizacija, panorama

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai