Talentų banke - kiaušinius graviruojantis Marius

Laikas.lt

Artėjant Šv.Velykoms, vis aktualesnė tampa informacija apie kiaušinių papuošimus. Todėl atnaujinome straipsnį apie Marių Bajorūną, kurio talentas-  graviruoti kiaušinius.

Kaip Marius sugalvojo šį užsiėmimą? "Radau internete įvairiose šalyse profesionaliai išgražintų kiaušinių nuotraukų, tuomet sugalvojau ir pats pabandyti. Profesionalai pardavinėja savo darbus už fantastiškas sumas (200-1000 dolerių už vieną stručio kiaušinį), o aš šiuo metu bedarbis... Ir šiaip visada vertinu originalumą. Lietuvoje pavyko rasti tik vieną vyruką, kuris kažkada taip pat buvo tuo susidomėjęs kiaušinių graviravimu".

Kaip kiaušiniai graviruojami? "Visą graviravimo įrankių komplektą (lagaminėlį) radau Šiauliuose, elektros prekių parduotuvėje "Milgreta". Kainavo ganėtinai pigiai - 60 litų. Skaičiau internete, kad užsienyje žmonės, galintys skirti tam pakankamai lėšų (keli ar net keliolika tūkstančių, jeigu litais), graviruoja kiaušinius profesionalia odontologų įranga. Kaina, aišku, sąlygoja nepalyginamai geresnę darbo kokybę ir galimybes padaryti gražesnius, tikslesnius darbus. Taip pat kaip ir darbo medžiagos. Profesionalai naudoja daugiausiai stručio kiaušinius, kurių lukštas neįtikėtinai stiprus, didelis plotas ištisiems paveikslams. Deja, Lietuvoje stručio kiaušiniai yra labai brangūs, internete esu matęs skelbimų, kad už vieną kiaušinį prašo nuo 50 iki 100 litų. Bent jau kol nepradėjau savo darbų pardavinėti, tenka pasitenkinti vištos kiaušinių lukštais. Kiaušinius vis tiek šeimoje vartojame, taigi, lukštai nieko nekainuoja".

Trumpa darbo eiga:  "Ne visi kiaušinių lukštai tinka darbui, reikia, kad paviršius būtų kuo lygesnis, be "apgamų".  Viename gale pragręžiu vos matomą skylutę (ploniausiu turimu antgaliu), kitoje pusėje - šiek tiek didesnę, 4-5 milimetrų skersmens, pro kurią išpučiu visą turinį.

Plona vandens srovele pripildau pusę kiaušinio vandeniu, praskalauju - taip išsipučia dar viena plona, nereikalinga vidinė prie lukšto prikibusi plėvelė. Nebūtina kiaušinio džiovinti, jei kiaušinis nenupurškiamas dažais. Jei darbas vyksta su dažytu kiaušiniu, jį reikia nuplauti su indų plovikliu: lukšto paviršiuje būna riebalų, dėl kurių gali netolygiai pasidengti dažai. Nusipirkau pabandymui purškiamų automobilinių dažų, kurie puikiai tinka. Nupurkštas dažais kiaušinis džiovinamas apie dvi paras.

Paveiksliukus sumažinu iki reikiamo dydžio, atsispausdinu ant popieriaus. Priklijavęs paveiksliuką, palaukiu keliolika minučių, kol klijai šiek tiek apdžius (per mažai apdžiuvus klijams, jie kartu su popieriaus dulkėmis apsivelia ant gražto antgalio, o visiškai pridžiuvus sunku nulupti). Tada graviruodamas ant lukšto pasižymiu piešinio pagrindines linijas. Po to peiliuku nugrandau popierių".

Jei įdomu apie patį procesą paskaityti plačiau ar norite nusipirkti šių kiaušinių, rašykite Mariui [email protected]


BALSUOKITE UŽ JUMS LABIAUSIAI PATINKANTĮ TALENTĄ!

Kiekvieno mėnesio žurnalo numeryje bus spausdinamas interviu su Jums labiausiai patikusiu talentu.

Turite talentą? Susipažinkime! Praneškite apie save adresu: [email protected]. Sukursime nišą Jums ir Jūsų talentui pristatyti, kur būsite matomas ir gerbiamas „non stop“. Ir dar – pačius geriausius pristatysime kiekviename žurnalo numeryje!

Praneškite apie save! Mes padėsime Jūsų sėkmės istorijai augti!

kiaušiniai, kiaušinių graviravimas, Marius Bajorūnas

Naujausi komentarai
2022-06-05, 22:39
Užklydau į seną straipsniuką apie savo darbus, malonu prisiminti :) Technika ir kokybė dešimtis kartų patobulėjusi, jeigu kam gražu, galite mane rasti Facebooke: Marius Ballsas ;)
TO SANDRA
2012-04-11, 15:33
Moku ir geriau, bet kadangi siekiu daug geresniu rezultatu tai kiekvieno sudelio neviesinu ir nesisvaistau, kad tai talentas. :)
Esu dailes mokytoja ir manau turiu galimybe pasakyti ir duoti patarimu pastebejimu, juk tam cia ir yra komentarai, kad butu isakyta nuomone :)
kristina
2012-04-09, 22:30
wow kaip grazu ! :)
Nesamone
2012-04-04, 17:18
Kas kaip moka, tas taip darkosi. Ana, vieni kiaules tatuiruoja (Kinijoj), kiti visciukus dazo, treti kiausinius graviruoja.
Nors zonoma - tai daug geriau nei gerti snapsa ir eiti kitiems snukiu dauzyti. Bet visgi Lietuvoje jau uzaugusi antra trecia karta nuo zagres, tai noretusi kazko subtilesnio, nesusijusio su kiaulem, vistom, kralikais ir kiausiniais...
RG
2012-04-04, 16:27
Gražu ir smagu, rekomenduoju Mariui graviruoti ir stiklą tokiu būdu (praverstų daugiau deimantinių antgalių). Beje, iš patirties tai atspausdintus piešinius patogiau lipdyti lipnia juostele - lengviau nusiima.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai