Makalius: „Tai, ko tu apie Barseloną dar nežinojai“

Nusprendei aplankyti Barseloną, tačiau domėdamasis miesto istorija ir pačiu miestu visur randi tą pačią nuobodžią informaciją su neaiškiais skaičiukais ir pavadinimais? Pažiūrėk – šįkart Makalius tau nusprendė papasakoti kiek įdomesnius faktus apie gražiausią Europos miestą.

Barselonos įkūrimas

Iki šiol nesutariama, kada ir kas įkūrė Barselonos miestą. Viena pusė teigia, kad legendinis Heraklis įkūrė Barseloną net 400 metų anksčiau, nei buvo pastatyta Roma. Kita barikados pusė teigia, kad Katalonijos sostinė buvo įkurta Halmicaro Barsos, paties Hanibalo tėvo! Miesto pavadinimo kilmė yra kildinama iš Barsos giminės, valdžiusios šią teritoriją III amžiuje prieš Kristų.

Vairuotojai

Ar žinojai, kad Barselonoje automobilių avarijos ar kiti su transportu susiję incidentai įvyksta kas 19 sekundžių? Savaitgaliais šis skaičius dar „įspūdingesnis“ – net iki dešimties eismo įvykių kas sekundę, įtraukus ir kelių eismo taisyklių pažeidimus! Neveltui šio miesto vairuotojai laikomi bene blogiausiais visame pasaulyje.

Nieko stebėtino, kad daugelis barseloniečių mieliau renkasi pėsčiojo vaidmenį, todėl daug kur mieste, net gatvėje, galima pamatyti gausybę žingsniuojančių tarsi mažos armijos būrių. Galbūt todėl Barselonoje net 130 hektarų (tai yra apie 260 futbolo aikščių) miesto ploto yra skirta išskirtinai pėstiesiems. Jeigu patinka vaikščioti, šis miestas yra būtent tau!

Paplūdimiai Barselonoje

Barselonos mieste yra net 7 paplūdimiai, kurių dalis yra laikomi vienais gražiausių Europoje. Pasirodo, kad iki 1992 metų Olimpinių žaidynių visi miesto paplūdimiai priklausė įvairioms kompanijoms ir juose buvo vykdoma veikla. Dėl geresnio įvaizdžio miesto valdžia perkėlė absoliučiai visas pramonės šakas į priemiestį ir sukūrė naują, iki tol neregėtą laisvalaikio zoną, kurioje buvo įkurta daugybė viešbučių, restoranų, barų ir, žinoma, naujų paplūdiminių.

Labiausiai vaikščiojama gatvė Ispanijoje

Šalia vienos turistų labiausiai Barselonoje lankomos vietos – Katalonijos aikštės – yra pėstiesiems skirta Portal de l’Àngel gatvė. Ši vieta nebūtų niekuo ypatinga, jeigu ne faktas, kad per šią gatvę praeina apie 3500 žmonių per valandą! Įdomu, ar tai pajutote bent vienas iš jūsų, vaikščiojusių šia vietove?

Ilgiausiai statoma bažnyčia

Vienas žymiausių visų laikų architektų Antoni Gaudi yra sukūręs ne vieną šedevrą savo širdies miestui – Barselonai. Bene garsiausias jo kūrinys – La Sagrada Familia – Romos katalikų bažnyčia, pradėta statyti dar 1882 metais...ir statoma iki šiol. Teigiama, kad jis pasirinko smėlį pardavinėjančios moters asilą kaip modelį kuriant šios bažnyčios pagrindinį įėjimą,

Įdomių faktų galime rasti apie kiekvieną miestą, tik ne visi tai sugebame padaryti. Juk paprasti “wikipediniai” informaciniai straipsniai apie lankytinas vietas ir miesto istoriją jau įgriso, ar ne?

Tuomet pats laikas būtų kelionę paversti įdomesne – pasidomėti labiau intriguojančiais ir įsimenančiais dalykėliais, nei architektūrinių ansamblių pastatymo datos.

Nuotr.Photos.com


Norite sužinoti karščiausius kelionių pasiūlymus? Norite keliauti pigiai ir pamatyti daug? Rimvydas Širvinskas, lietuviams geriau atpažįstamas kaip Makalius, žino sėkmingos kelionės receptą ir skuba su jumis juo pasidalinti. Daugiau kelionių pasiūlymų rasite Makaliaus puslapyje.

Barselona, kelionė po barseloną, kelioniu konsultantas, pigios keliones

Naujausi komentarai
ne
2011-03-30, 13:45
Cia ne ispudziai, o idomesni faktai apie barsa :) ispudziai is barsos makalius.lt juk :)
laura
2011-03-30, 13:11
tik tiek įspūdžių?! čia net ne įspūdžiai, o pliki faktai :(
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai