Now Reading
Sudėvėtiems drabužiams – specialūs konteineriai

Sudėvėtiems drabužiams – specialūs konteineriai

Sudėvėtiems drabužiams - specialūs konteineriai

Kur dedate sudėvėtus drabužius, kurių negalima atiduoti labdarai? Kur išmetate batus, kurie jau nebus tinkami avėti?

Ko gero atsakymai būtų panašūs – išmetame kartu su kitomis šiukšlėmis arba paliekame prie konteinerio, nes gal dar kam nors pravers.

Bendrovė „Ecoservice” kartu su partneriais ėmėsi iniciatyvos. Vilniuje pastatyti pirmieji nereikalingiems drabužiams bei avalynei skirti konteineriai. Artimiausiu metu įvairiose Vilniaus vietose ketinama pastatyti per šimtą konteinerių. Į rusva spalva nudažytus konteinerius su užrašu „Dėvėta tekstilė” patekę drabužiai bei avalynė bus perduota jos perdirbėjams.

„Daugelis mano, kad drabužiai ir tekstilės atliekos suyra labai greitai. Anaiptol. Tekstilei gaminti naudojami sintetiniai pluoštai, kurie virtę atliekomis yra labai lėtai. Pavyzdžiui, nailonas suyra tik per 30-40 metų”, – sakė komunalinių paslaugų ir ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice” generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

Į tekstilės konteinerius galima mesti drabužius, avalynę, patalynę, antklodes, užuolaidas ir žaislus. Visi išmetami daiktai turi būti švarūs, supakuoti į polietileno maišus. Iniciatyvos organizatoriai tikisi, kad į konteinerius žmonės nemes kitų šiukšlių.

„Imdamiesi tokių iniciatyvų siekiame pratinti žmones rūšiuoti visas buityje susidarančias atliekas, nes didžioji jų dalis gali būti perdirbta. Pasaulyje intensyviai dirbama siekiant paversti šias atliekas naudingais produktais. Iš perdirbtų pluoštų gaminama geotekstilė, kuri praverčia kelininkams, agrotekstilė naudojama daržininkystėje bei sodininkystėje. Perdirbta tekstilė pritaikoma statybose”, – sakė komunalinių paslaugų ir ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice” generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ekologijos ir atliekų tvarkymo bendrovė „Ecoservice” užsiima antrinių žaliavų ir komunalinių atliekų surinkimu, vežimu ir apdorojimu. Bendrovė Lietuvoje veikia Vilniaus, Trakų, Širvintų, Varėnos, Kazlų Rūdos, Vilkaviškio, Šilutės, Pagėgių, Klaipėdos ir Neringos savivaldybėse. Rūpintis aplinka ir šviesti gyventojus apie atliekų tvarkymą – vienas pagrindinių bendrovės tikslų.

O kur galite rasti šiuos konteinerius sužinosite čia.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top