VDU paskaitą apie JAV užsienio politiką skaitys Johnas Finkbeineris

Balandžio 6 d., trečiadienį, 14 val. Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete (Gedimino g. 44–203) lankysis ir viešą paskaitą skaitys JAV ambasados Lietuvoje Ekonomikos ir politikos skyriaus vadovas Johnas Finkbeineris.

„Vytauto Didžiojo universitetas labai džiaugiasi garbių svečių vizitais ir jų metu atskleidžiamasukaupta patirtimi, požiūrių įvairove. Kovo 30 d. universitete viešėjęs Prezidentas Valdas Adamkus su gausia auditorija dalijosi įžvalgomis apie dabartines Lietuvos užsienio politikos kryptis bei ateities perspektyvas, o balandžio 6 d. vyks dar vienas labai įdomus interaktyvus susitikimas su JAV ambasados Lietuvoje atstovu, diplomatu Johnu Finkbeineriu“, – teigė VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekanas dr. Linas Venclauskas. Anot dr. L. Venclausko, svarbu ne tik perskaityti teoriją vadovėliuose, bet ir išgirsti patyrusių ir atsakingas pareigas užimančių asmenų įžvalgas ir nuomonę, analizuoti, kuo skiriasi ir kuo panašios mūsų pačių ir viešinčių svečių prognozės.

Atviroje visiems susidomėjusiems JAV ambasados Lietuvoje Ekonomikos ir politikos skyriaus vadovo Johno Finkbeinerio paskaitoje bus gvildenami Jungtinių Amerikos Valstijų užsienio politikos prioritetai Europoje, tarptautinis bendradarbiavimas, ateities vizijos. Svečias analizuos tolimesnę visos Europos integraciją bei įsipareigojimus Rusijai, ypatingas dėmesys bus skiriamas Centrinės ir Rytų Europos, įskaitant Lietuvą ir kitas Baltijos šalis, aktualijoms.

Po paskaitos svečias kvies užduoti rūpimus klausimus ir diskutuoti apie Jungtinių Amerikos Valstijų užsienio politiką ir jos aktualijas, atsakys į spaudos atstovų klausimus.

Laikas.lt

Johnas Finkbeineris, paskaita, užsienio politika, VDU

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai