Now Reading
Nusišypsok ir pasakysiu, koks tu esi

Nusišypsok ir pasakysiu, koks tu esi

Nusišypsok ir pasakysiu

Gražiausias ir greičiausiai paperkantis dalykas – žavinga, nuoširdi šypsena. Įdomu, jog gan nesudėtingą procesą – šypseną tyrinėja ne tik medicinos daktarai, bet ir sociologai, kurie išskyrė tris pagrindinius šypsenų tipus. Atidžiai ištirkite savo šypseną ir sužinokite, koks jūs esate.

Šypsena egzistuoja visose kultūrose nuo pat seniausių laikų, šypsnį ar juoką naudojame, kai reikia „slapto“ ginklo ar norime „iškrauti emocijas“. Ar būtumėt pagalvoję, kad šypsena atsirado kaip baimės ženklas?

Nors egzistuoja nesuskaičiuojama šypsenų gausa, identifikuojami trys pagrindiniai šypsenų tipai:

1. „Populiarioji“ šypsena: taip šypsosi net 67% gyventojų. Tai plati šypsena apnuoginanti beveik visus viršutinius dantis. Lūpų kampučiai pakelti, apatinė dantų eilė nepasimato. Šypsena sudaro pusmėnulio formą. Tokio tipo žmonės genealūs savo paprastumu, puikūs komandos nariai. Jei sugeba atskleisti savo talentus ir atrasti pašaukimą, gali būti neeiliniai savo srities ekspertai, lyderiai, tačiau dažnai susiduria su pasitikėjimo savimi klausimais, abejonėmis. Paprastai jiems reikalingas palaikymas ir aplinkinių supratingumas.

2. Iltinis tipas: paplitęs tarp 31% populiacijos. Lūpų forma primena deimantą. Charakteringas iltinių dantų rodymas, lūpos ištemptos į šonus, dažnai lūpų kampučiai nužemėję. šypsena dažnai nėra tokia plati, kaip pirmojo tipo, kur dažnai matyti net aštunti dantys. Iltinis tipas dar poetiškai vadinamas „žuvėdros sparnu“. Meniškos prigimties žmonės. Dažniausiai švelnūs, jautrūs, tačiau sugebantys laikytis savo nuomonės ir kartais net su vaikišku užsispyrimu ginantys savo nuomonę. Žavūs aplinkiniams savo džiaugsmingu požiūriu į pasaulį. Galimas polinkis į priklausomybes.

3. Mišrus tipas: šių šypsenų savininkų yra tik 2% žmonijos. Šypsantis lūpų forma primena du taisyklingus purius puslankius, parodomi tiek viršutiniai, tiek apatiniai dantys. Charakteringas šios šypsenos bruožas – stiprus veido raumenų įtempimas ir apatinės lūpos patempimas žemyn ir atgal. Tokie žmonės atviri, bet tuo pačiu tikri kovotojai, lyderiai. Neabejojantys savo žavesiu ir pasirengę priblokšti savo neeiliniais gebėjimais, charizma. Aistringi ir atviri pasauliui bei žmonėms.

Sveikos šypsenos paslaptis

Vienas svarbiausių dalykų, leidžiantis jums nevaržomai skleisti emocijas – sveiki dantys. Kad ir kaip skambėtų, bet daugelis iš mūsų vis dar nemoka jais rūpintis. Prieš pradėdami valyti dantis šepetėliu, panaudokite dantų siūlą – jo reikėtų apie 15-20 cm kiekvieną tarpdantį reikėtų valyti švaria siūlo dalimi braukiant per danties paviršių. Ar žinote, kad tinkamiausią šepetėlį pasirinksite įvertinę jo minkštumą, antibakterines savybes, bei šerelių kokybę?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Minkšti profesionalūs šepetėliai nežaloja dantenų, švelniai, bet efektyviai nuvalo jūsų dantis, jų šereliai užapvalinti, tad nebraižo dantenų. Tačiau šepetėlis dar ne viskas, atkreipkite dėmesį į valymo techniką. Pamenat tas paslaptingas dvi minutes, kurias turėtumėte užtrukti valydami dantis? Pusė šepetėlio šerelių turi dengti dantenas, pusė patį dantį. Per kiekvieną dantį reikėtų brūkštelti 10 kartų. Ne ką mažiau atsakingas momentas – dantų pastos pasirinkimas.

Renkantis dantų pastą būtina įvertinti savo pomėgius, dantų būklę. Jei mėgstate žaliąją arbatą ar kitus dažančius gėrimus, rinkitės pastą su sidabro dalelėmis, skundžiatės paraudusiomis ir skausmingomis dantenomis – pravers pasta su auksu, jeigu vargina kraujuojančios dantenos ir jautrūs dantys, rekomenduojamos pastos skirtos jautrių dantų priežiūrai.

Parengė Viktorija Gudelė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top