Now Reading
Jurij Micharev. Realybę formuoja KETINIMAS

Jurij Micharev. Realybę formuoja KETINIMAS

Jurij Micharev. Realybę formuoja KETINIMAS

Tikriausiai pastebėjote, kad vieniems žmonėms sekasi, kitiems nesiseka, tretiems kartais pasiseka, o kartais ne. Kodėl taip yra? Kodėl tik vieną iš tūkstančio lydi sėkmė? Kodėl vienas drąsiai žengia pirmyn, o kitas – nuolat virkauja ir skundžiasi, bet nieko nedaro?

Tik vienas iš kelių ar keliolikos tūkstančių žmonių pasiekia aukštumų. Vėliau į susitikimus su šiuo “laiminguoju” plūsta žmonės, klauso jo patarimų ir sėkmės istorijos, tikėdamiesi, kad išgirs kažką, ko dar niekada negirdėjo. Bet dažniausiai išgirsta paprastą atsakymą: “Turėjau tikslą ir jį įgyvendinau”. Paprasta. Dar niekas nesukūrė sėkmės formulės, kuria pasinaudoti galėtų bet kuris žmogus, ir beveik niekas negali sąmoningai paaiškinti, kaip ir kodėl jį lydi sėkmė.

Mąstant analogijomis, sėkmę galima palyginti su lošimu kazino – statau, tikėdamasis, kad pavyks. Taip, ir kažkam pavyksta. Tik ne man.

Daugelyje informacijos šaltinių teigiama, kad yra kelios realybės pusės: fizinė, kurią mes suvokiame kaip realybę, ir metafizinė, susijusi su vidiniu kiekvieno iš mūsų pasauliu, mintimis, norais, troškimais, ketinimais. Tikriausiai esate girdėję, kad mintys materializuojasi.

Kažkam tai gali būti paslaptis. Kai kas dėl šio mano teiginio gali ant manęs ir supykti. Turite teisę.

Viskas, ką turite arba ko neturite savo gyvenime, yra tik todėl, kad jūs taip norite, t.y., pasirinkote, kad taip būtų. Taip, jūs patys pasirinkote ir savo džiaugsmus, ir savo problemas. Dažniausiai šis pasirinkimas yra nesąmoningas, suformuotas konkrečių minčių, o tiksliau – jūsų ketinimų.

Sėkmės lydimas žmogus paklaustas, ar nebijo skolintis verslui, pirkti brangų automobilį išperkamosios nuomos būdu (jei taip nusprendžia, o ne nusiperka iš kart sumokėdamas), dažniausiai atsako, kad uždirbs, ir net nesvarsto, kad gali nepasisekti.

Kai kurie žmonės nėra turtuoliai, bet jiems visko užtenka. Jei atpažįstate save, atsukite kadrą atgal – kokios mintys jūsų sąmonėje dažniausiai sukosi? Tikėtina, kad tokios: turiu tiek, kad man visada užtenka…

Ir pasiklausykite, ką kalba žmonės, kuriems nuolat ko nors trūksta. Dažniausiai išgirsite, kad jie negali sau to ar kitko leisti.

Mūsų realybę, ir finansinę, suformuoja mūsų mintys, o tiksliau – ketinimai. Apie ketinimą daugelis esate girdėję. Jei kieme krizė, vadinasi, arba aš dirbu krizei, arba krizė dirba man, arba šiuo metu esu Mėnulyje ir man tai neaktualu. Arba, kaip sako Carlosas Castaneda, jei esate paprastas žmogus, kiekvienas įvykis jums yra prakeikimas arba galimybė…

Tai ir yra ketinimas. Jei esi įsitikinęs, kad kiekvienas įvykis yra naudingas tau, po kurio laiko pradedi matyti, kaip tai vyksta. O jei galvoji, kad krizė – blogai, tu nežengsi nei vieno žingsnio į tą pusę, kad tuo metu uždirbtum pinigus.

Tiems, kurie nesutinka su mano mintimis, nes jos prieštarauja jūsų logikai, siūlau atkreipti dėmėsį į savo gyvenime pasiektus rezultatus. Ir jeigu jie jūsų netenkina, žinokite, kad būtent geniali jūsų logika ir atvedė jus ten, kur dabar esate. Rezultatai – vienintelis rodiklis, tiksliausiai parodantis jūsų gyvenimo logikos teisingumą. Iš tų gyvenimo sričių, kuriose rezultatai jūsų netenkina, jūs gaunate nedviprasmišką užuominą, kad verta peržiūrėti savo logiką. Nes… SENA LOGIKA = SENI REZULTATAI.

Ketinimas

Ketinimas yra aukščiausia mentalinė, emocinė ir fizinė koncentracija į tikslą. Tai kažkas, kas bėga priekyje minčių, kas sukelia mintis ir jas materializuoja.

Kuo skiriasi sėkmingųjų ir nesėkmingųjų ketinimai? Tuo, kad pirmieji sugeba išlaikyti koncentraciją į savo tikslus kelias dienas ar bent dieną. Jie visada žino, ko nori ir ko siekia. O antrieji apie savo tikslus galvoja itin retai ir tikina save, kad nori būtent to, ką turi, kad jiems daugiau nieko ir nereikia. Ar tikrai?

Sąmoningas ketinimo valdymas prasideda nuo paprasčiausio žingsnio – minčių stebėjimo ir kontrolės. Kiek kartų per dieną jūs prisimenate savo tikslus ir sąmoningai veikiate, kad juos pasiektumėt? 3 kartus per dieną po 1 minutę? O apie ką galvojate likusias 23 val. 57 min.? Apie viską, tik ne apie savo tikslus?

Taigi, pirmasis žingsnis – kuo daugiau laiko savo mintyse išlaikyti koncentraciją į tikslą. Tai nereiškia, kad daugiau nieko nereikia daryti. Daryti būtina, būtina veikti. Tik atlikdami bet kokius veiksmus, prisiminkite savo tikslus. Jums gali padėti žadintuvas mobiliajame telefone. Nusistatykite jį bent 5 kartus per dieną, o kai suskamba – pasižiūrėkite į savo mintis ir skirkite kelias minutes sukoncentruoti jas į tikslą.
Pasipraktikuokite bent mėnesį ir stebėkite, kaip keičiasi jūsų rezultatai. Jei tikslas finansinis, netrukus pamatysite, kad jį pasiekti paprasta ir jis realizuojasi pakankamai lengvai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kitas ketinimo valdymo etapas – emocijos, kurias kažkada pavadinome blogomis. Baimė, gėda ir kaltė. Su šiomis emocijomis jūs susiduriate kiekvieną dieną, jų neišvengsite, tačiau galite aiškiai jas matyti ir panaudoti kelyje į tikslą. Čia klausimas vienintelis – emocijos valdo jus ar jūs valdote emocijas? Stebėkite, kaip skiriasi rezultatai, priklausomai nuo jūsų vidinės būsenos. Nekalbu apie tai, kad emocijas reikia slopinti. Jokiu būdu. Jas reikia matyti ir leisti sau jas išgyventi. Jeigu bijote – matykite tai aiškiai ir nesislėpkite nuo savo baimės, pripažinkite ją sau ir eikite pirmyn. Jeigu jums gėda – neapgaudinėkite savęs ir pasižiūrėkite, dėl ko jums gėda. Jeigu jaučiate kaltę – jauskite, tik žiūrėkite į ją ir atsakykite sau – kodėl pasijutote kaltas. Kai matysite, kas su jumis vyksta, galėsite sąmoningai pasirinkti – sustoti, kad daugiau taip nesijaustumėte, ar vis dėlto eiti pirmyn į savo tikslą.

Dar viena praktika, keičianti ketinimą – pozicijų stebėjimas. Kiekvienas žmogus būna šiose pagrindinėse pozicijose:

1) prašytojo – kažko tikitės, laukiate;
2) aukos – visi jus “skriaudžia”;
3) kovotojo – nuolat su kažkuo kovojate.

Pabrėžiu – visos pozicijos būdingos kiekvienam. Tačiau kiekvienas žmogus turi savo ”mėgstamiausią”, t.y. daugiausiai laiko praleidžia vienoje iš jų. Šios pozicijos nėra blogos, jei jos leidžia jums pasiekti tikslų. Galima ir aukos pozicijoje pasiekti rezultatų, jei tai jus tenkina.

Technikos esmė: reikia nuolat stebėti savo vidinio ”AŠ” būsenas. Pastebėjus vieną iš pozicijų, savo viduje tarsi sustokite, atsitraukite ir pasižiūrėkite iš stebėtojo pozicijos – kas iš tiesų vyksta šiuo metu su jumis ir aplink jus, kokį scenarijų šiuo metu žaidžiate. Ir tada sąmoningai nuspręskite, kaip norite elgtis toliau. Pavyzdžiui, pastebėjote aukos poziciją, t.y. jūs dėl kažko teisinatės. Sustokite. Ką jums tai duoda? Ar ši pozicija būti teisiamam jums padės pasiekti tą tikslą, kurio link judate, jei žinoma, dar prisimenate jį? Pirmas dalykas, kurį galite padaryti tuo momentu – tiesiog nustoti teisintis. Kad ir kaip norėtųsi. Sustokite. Ir nors viduje ir toliau norėsite teisintis, jūsų išorėje to neturi matytis. Kas įvyks? Po kurio laiko žmonės, kurie manipuliuoja jumis, kai esate aukos pozicijoje, nustos jus kaltinti ir jums nebereikės teisintis. Kodėl? Žmonės negaus iš jūsų energijos ir pasirinks kitą auką. O santykiai su jumis pasikeis. Tai pakeis ir jūsų rezultatus.

Primenu: visos pozicijos yra geros, jeigu jos padeda pasiekti rezultatų. Stebėkite savo pozicijas ir sąmoningai rinkitės – būti joje toliau ar pakeisti.

Pateikiau tik kelias paprastas ketinimo valdymo technikas. Jeigu norite susipažinti su kitomis ketinimo valdymo technologijomis, tokią galimybę turite mano vedamose transformacinėse programose.

Artimiausia programa „Pinigų srauto valdymas” vyks gegužės 6-7 d., Vilniuje. Joje nemokysiu, kaip uždirbti pinigus ar tapti milijonieriais. Programoje padėsiu jums pamatyti, kokios vidinės nuostatos jus stabdo, kaip pritraukiate pinigų srautą ir kaip jį blokuojate. Ir tai, ką norėsite – galėsite koreguoti.

Iki susitikimo

Jurij Micharev

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top