Now Reading
Uždrausta realizuoti „Smetonišką“ girą (Gamintojo komentaras)

Uždrausta realizuoti „Smetonišką“ girą (Gamintojo komentaras)

Uždrausta realizuoti „Smetonišką“  girą (Gamintojo komentaras)

Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai uždraudė AB „Volfas Engelman“ realizuoti rinkoje 6 670 l giros „Smetoniška“ (kilmės šalis – Baltarusija, OAO „Lidskoe pivo“, tinkamumo vartoti terminas iki 2011-08-28).

Realizuoti girą uždrausta po to, kai ištyrus mėginius Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, giros sudėtyje nustatytas saldiklis acesulfamas K (36,9±1,5 mg/l).

Pažymėtina, kad vadovaujantis Nealkoholinių gėrimų ir giros apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento nuostatomis, giros gamyboje neturi būti naudojami saldikliai (įskaitant ir saldiklį acesulfamą K).

Šiuo metu „Smetoniška“ gira (13 340 vnt. po 0,5 l, stikliniuose buteliuose) sulaikyta ir saugoma AB „Volfas Engelman“ (Kaunakiemio g. 2, Kaunas) sandėliuose. Įmonei uždrausta girą tiekti į rinką ir nurodyta minėtą partiją skubiai surinkti iš rinkos.

Gamintojo komentaras

„Smetoniškos giros“ gamintojai garantuoja, kad šis saldiklis giros gamyboje nėra naudojamas, todėl yra pradėtas gamybos proceso ir giros gamyboje naudojamų žaliavų patikrinimas, kurio metu bus nustatyta, kaip minėtas saldiklis pateko į produkciją. Tikėtina, kad saldiklį savo sudėtyje galėjo turėti gamyboje naudojamos žaliavos. „Nustatytas saldiklio kiekis yra itin mažas ir giros skoniui įtakos neturi. Atliekami papildomi tyrimai Europos akredituotoje laboratorijoje „Eurofins Steins Laboratorium Sp. z.o.o.“. Tikrinami visi saldiklio patekimo į produktą įmanomi keliai tam, kad tokie atvejai nepasikartotų ir rinkai būtų patiekiamas kokybiškas, reikalavimus atitinkantis produktas“, – teigia įmonės Kokybės kontrolės skyriaus viršininkė Lina Čičinskienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įmonės atstovė atkreipia dėmesį į tai, kad Baltarusijoje yra gaminama tik stiklinėje taroje pilstoma „Smetoniška gira“. Visa kita „Smetoniška gira“ yra gaminama Lietuvoje ir atitinka giros reglamento reikalavimus.

Laikas.lt primena, kad taip pat uždrausta toliau realizuoti „Blindos firminę“ girą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top