Now Reading
Karališkųjų Kate ir Williamo vestuvių ceremonijos planas

Karališkųjų Kate ir Williamo vestuvių ceremonijos planas

Karališkųjų Kate ir Williamo vestuvių ceremonijos planas

Iki Karališkųjų vestuvių pradžios liko jau nedaug laiko. Princui Williamui ir jo būsimajai nuotakai Kate Middleton tai nepaprasta diena. 

Vestuvių scenarijus dar gali šiek tiek pasikeisti, tačiau nuo 8 tūkstančių žurnalistų ir milijardo televizijos žiūrovų jie tikrai nepasislėps.

Laukta ceremonija Vestminsterio vienuolyne

Ceremonija penktadienį 11 val. Londono laiku prasidės Vestminsterio vienuolyne (Westminster Abbey) ir truks apie valandą. Los Andžele tuo metu bus 3 val. nakties, Niujorke – 6 val. ryto, Paryžiuje – vidurdienis, Vilniuje – 13 val., Honkonge – 18 val., Sidnėjuje – 20 val. 

Būsima nuotaka į Vestminsterio vienuolyną atvyks ištaiginguoju „Rolls Royce“, kitaip nei Velso Princesė Diana, kuri į savo vestuvių ceremoniją prieš 30 metų atvyko žirgais pakinkyta karieta.

Manoma, kad Kate atvažiuos iš Londono Belgravijoje esančio „Goring“ viešbučio. Princas Williamas kelionę pradės iš Klarenso rūmų (Clarence House), kuriuose oficialiai gyvena. Vienuolyne, kuriam daugiau kaip 700 metų, ceremoniją gali stebėti apie 2 200 žmonių. Karalienė Elžbieta II (Elizabeth II) ir princas Philipas čia žiedus sumainė 1947 m.

Porą sutuoks Kenterberio arkivyskupas Rowanas Williamsas. Princas Williamas vyriausiu pabroliu pasirinko brolį Harry, trečiąjį eilėje į karališkąjį sostą. Kates sesuo Philippa, arba tiesiog Pippa, bus pirmoji pamergė. Taip pat dalyvaus 4 jaunesnės pamergės ir 2 jaunesni pabroliai – Williamo krikštavaikiai. 

Ceremonijoje bus daugybė skambesių ir balsų. Dalyvaus 2 chorai – Vestminsterio vienuolyno choras (iš 20 berniukų ir 12 profesinių dainininkų) ir Karališkosios koplyčios choras (iš 10 berniukų ir 6 profesinių dainininkų) -, Londono Kamerinis orkestras (39 dalyviai), Karališkųjų Oro Pajėgų fanfarų komanda ir trimitininkai. 

Į ceremoniją vienuolyne pakviesta apie 1 900 svečių, daugiausia jaunųjų poros draugai ir šeima. Taip pat užsienio karališkųjų šeimų, valstybių atstovai, kariuomenės, jūrinių ir karinių oro pajėgų nariai bei labdaros organizacijų atstovai.

Karališkoji procesija

Po ceremonijos, 12.15 val. Londono laiku (14.15 val. Vilniaus laiku) jaunavedžiai, dabar jau kartu, vyks atgal į Bekingemo rūmus (Buckingham Palace) su visa žirgais pakinkytų penkių karietų procesija. Kelyje juos sveikins smalsuoliai. Planuojamas maršrutas – palei istorines Londono vietas (spausk ant žemėlapio). 

Jaunavedžiai, kaip ir princas Čalrzas su Diana, turėtų vykti atvira karieta, tačiau jei lis, teks persėsti į „uždarą“ karietą „Glass Coach“.

Bekingemo rūmuose 12.40 val. Londono laiku (14.40 val. Vilniaus laiku) svečius priims karalienė Elžbieta.

Visi žiūrovai 13.25 val. Londono laiku (15.25 val. Vilniaus laiku) sulauks jaunavedžių pasirodymo balkone ir karto bučinio.

18.00 val. Londono laiku (20.00 val. Vilniaus laiku) – dienos „formalumai“ baigsis. Princas Čarlzas į uždarą vakarienę pakvies jaunuosius, šeimos narius ir draugus. Vyks šokiai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laukia dovanų

Pora specialių dovanų sąrašą pateikia interneto svetainėje. Vienintelis prašymas – aukoti „The Prince William and Miss Catherine Middleton Charitable Gift Fund“.

Kur „laižys“ medų?

Oficialiai dar nepaskelbta, kur jaunavedžiai praleis medaus mėnesį. Britanijos Skilio salose (Isles of Scilly), Kenijoje, Australijos mieste Kernse, o gal Seišeliuose prie Afrikos krantų? Aišku viena – gyvens jie Anglesio saloje Airijos jūroje prie vakarinių Didžiosios Britanijos krantų. Čia Karališkųjų Oro Pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu dirba princas. 

 Pirmoji oficiali kelionė į Kanadą įvyks birželį. Sutuoktiniai lankysis Albertos provincijoje, Princo Edvardo saloje, Kvebeke ir sostinės Otavos regione.

Ceremonija per televiziją – penktadienį 

Lietuvos TV
10.00 – 15.35 Karališkosios princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės. Tiesioginė transliacija iš Didžiosios Britanijos.

TV3
10.00 – 15.40 Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės. Tiesioginė transliacija.

Lietuvos rytas TV
08.30 – 15.35 Karališkosios vestuvės. Speciali programa.
15.35 – 17.50 „Williamas ir Kate. Šimtmečio meilės istorija“. Rež. M.Rosmanas. Vaid. N.Eversas-Swindelis, C.Luddington, B.Crossas, S.Whittaker. Didžioji Britanija, JAV, 2011 m. (Pertraukose – naujienų laidos.
17.50 – 21.00 Velso princo Williamo ir Kate Middleton vestuvių ceremonija. Vaizdo įrašas.
21.50 – 23.50 „Williamas ir Kate. Šimtmečio meilės istorija“. Rež. M.Rosmanas. Vaid. N.Eversas-Swindelis, C.Luddington, B.Crossas, S.Whittaker. Didžioji Britanija, JAV, 2011 m. (kart.).
23.50 – 1.20 Dokumentinis f. „Williamas ir Kate“.

Tad „susimatysime“ prie televizijos ekranų!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top