Now Reading
Švytinti oda: pasigaminkime kūno šveitiklį

Švytinti oda: pasigaminkime kūno šveitiklį

Švytinti oda: pasigaminkime kūno šveitiklį

Nusprendžiau pasidalinti receptu, kaip pasigaminti naminį veido ir kūno šveitiklį iš natūralių produktų: aliejaus, druskos/cukraus ir kavos.

Procesas – paprastesnis nei paprastas! Jums reikės cukraus arba druskos ir tokio aliejaus, kokį turite. Aliejus minkština ir maitina odą, o tuo tarpu cukraus arba druskos dalelės ją nušveičia, pašalina nešvarumus ir suragėjusias odos ląsteles. Masažas suaktyvina odos kraujotaką ir taip ji pasiima dar daugiau naudingų medžiagų iš aliejaus.

Druska gali būti įvairaus rupumo, kaip ir cukrus – patrinkite tarp pirštų turimą cukrų ir druską ir nuspręskite, ką naudosite. Aliejų galite naudoti tokį, kokį turite – alyvuogių, saulėgrąžų ar kosmetinį vynuogių kauliukų, simondsijų, kviečių gemalų, migdolų, abrikosų ar kitą.

Jeigu turite probleminę odą, kurią paberia, įlašinkite du lašelius eterinio levandų aliejaus, kuris pasižymi antibakteriniu, odą raminančiu ir gydančiu poveikiu. Jei oda sausa, tiks eterinis rožių aliejus. Riebiai odai naudingas eterinis bergamotės arba arbatmedžio aliejus, sandalmedis padės lyginti raukšles.

Šveičiame tik švarią odą, taip pat geriau, kad ji būtų drėgna ir šilta, taigi nusiprauskite šiltu vandeniu ir mėgstamu prausikliu. Imame šveitiklį pirštais ir masažuojame veidą.

Tiesa, jei cukraus ar druskos dalelės atrodo šiurkštokos, tiesiog sudrėkinkite rankas – vanduo aptirpdys kristalėlius ir jie taps švelnesni. Taip drėkindamos rankas masažuokite veidą, kol ištirps šveitiklio druska ar cukrus. Tokį šveitiklį galima naudoti ir visam kūnui.

Baigę šveitimą, nuskalaukite veidą vandeniu, o aliejaus likučius nuspauskite popierine servetėle. Jei tuo veido procedūrą baigsite, aliejaus likučiai atstos kremą.

Kavos ir medaus šveitiklis

Kavos tirščiai – nuostabus kūno šveitiklis. Dauguma žinote, kad kava pašalina negyvas suragėjusias ląsteles nuo odos paviršiaus. Taigi, geriausia naudoti kavos pupeles, sumaltas beveik į miltelius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ingredientai: 1 kupinas šaukštas labai smulkiai sumaltos kavos, 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio medaus.

Sumaišykite kavą, aliejų ir medų. Gautą košę užtepkite ant nuvalyto veido, masažuodamos jį pirštais. Palaikykite vieną minutę, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Paprasti bet naudingi natūralūs šveitikliai tavo odai. Išbandyk ir tu!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top