Now Reading
Vilniečiai visą vasarą galės nemokamai mankštintis

Vilniečiai visą vasarą galės nemokamai mankštintis

Vilniečiai visą vasarą galės nemokamai mankštintis

Vilniuje prasideda sveikatingumo mankštų sezonas. Iki pat spalio pabaigos nemokami mankštos ciklai vyks miesto parkuose, skveruose ir mokyklų stadionuose.

Šiemet sveikatingumo mankštas kiekvieną rytą ir vakarą numatytose vietose ves 8 kvalifikuoti sveikatingumo mankštų instruktoriai iš Kinijos, Anglijos ir Lietuvos.

Sveikatingumo mankštos vilniečius sportuoti kviečia kasmet nuo 2005 m. gegužės. Tuomet Vilniaus sveiko miesto biuras miesto gyventojams pradėjo organizuoti nemokamas sveikatingumo mankštas pagal TAI-ČI (TAI-CHI).

Organizuojamų sveikatingumo mankštų tikslas – suteikti gyventojams galimybę nemokamai sportuoti ir susipažinti su sveikatingumo mankšta, darančia didelę įtaką žmogaus fizinei ir dvasinei sveikatai. Mankšta – puiki profilaktikos priemonė širdies ir kraujagyslių sistemai. Reguliariai atliekant mankštą, stiprėja imuninė sistema, sulėtėja senėjimo procesai, sumažėja aukštas kraujospūdis, padidėja atsparumas stresui, pagerėja plaučių ventiliacija.

Per praėjusius metus sveikatingumo mankštas išbandė apie 8 300 vilniečių. Vidutinis sportavusiųjų amžius – 45–50 metų, dauguma jų – moterys. Labiausiai lankomos sveikatingumo mankštų vietos buvo prie Baltojo tilto (Šnipiškių seniūnija), Lazdynų vidurinės mokyklos stadione (Lazdynų seniūnija) ir Vingio parke (Naujamiesčio seniūnija). 

Vakar vykusiame oficialiame sezono atidaryme pasirodymą surengė trenerio iš Kinijos Wango Xiyino mokiniai, kurie pristatė parodomąsias programas su lazdomis, vėduoklėmis ir kamuoliais. Šeštus metus Savivaldybės bei Vilniaus sveiko miesto biuro vykdomą iniciatyvą sveikino Kinijos Liaudies Respublikos ambasados atstovas Ding Shengxing ir meras Artūras Zuokas. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Tradicija tapusios sveikatingumo mankštos – vienas iš šiuolaikinio miesto bendruomenės sveikatinimo būdų. Tokios treniruotės vilniečiams ne tik suteikia galimybę nemokamai sportuoti, bet ir formuoja teisingus sveikatinimo įpročius bei leidžia susipažinti su gilias tradicijas Kinijoje turinčia mankšta, darančią didelę įtaką žmogaus fizinei ir dvasinei sveikatai,“ – sakė A. Zuokas.  

Daugiau vaizdų iš atidarymo – nuotraukų galerijoje.

Laikas.lt
Nuotr. Dainiaus Labučio/ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top