Now Reading
Festivalis „Sūpynės“ skelbia papildytą atlikėjų sąrašą

Festivalis „Sūpynės“ skelbia papildytą atlikėjų sąrašą

Festivalis  „Sūpynės“ skelbia papildytą atlikėjų sąrašą

Iš miesto bėgti kviečiantis vasaros festivalių sezono pirmtakis „Sūpynės“ plečia jame grosiančių atlikėjų sąrašą. Festivalyje pasirodys perspektyviausi užsienio bei Lietuvos minimal/techno/house/dub/idm/triphop muzikantai.

Prie atlikėjų desanto jungiasi Vokietijos techno mekos, „Tresor“ klubo senbuvis Pacou, papuošiantis festivalį riebiu techno skambesiu. Claus Voigtmann, dar vienas Vokietijos eilinis, į „Sūpynes“ keliauja tiesiai iš Ispanijoje vykstančio „Sonar“ festivalio. Claus yra žinomas ne tik kaip didžėjus, įkūręs „TOI TOI“ agentūrą, kurios rengiamuose vakarėliuose dalyvavo ne vienas „-iausias“, bet ir talentingas dizaineris, dailinęs „Audi“.

„Sūpynėse“ gyvai pasirodys lietuviškos scenos šviesulys Few Nolder, išleidęs albumą žinomoje tarptautinėje leidykloje „Planet Mu“. Bus daug naujokų – savo kūrybą plačiajai auditorijai pristatys indie atstovai Flesh Flash ir idm/glitch naujas kolektyvas Sedentary Birds. Grojančių gyvai eilėje stovės ekstravagantiškasis uteniškių duetas SALA, nuspalvinęs 2008 metų „Sūpynes“ bei visuomet stebinantis acid scenos vėliavnešys ir didysis analoginių mygtukų kolekcionierius Endis. Autentiškus gamtos garsus atkurs jau net dvi plokšteles į pasaulį išleidęs dub techno tėvas Grad_u ir jam talkinantis Sraunus.
Grojikų sąrašą pasipildo geriausiomis Lietuvos ausimis: labai profesionalų požiūrį į savo amatą praktikuojantis, bei šiuo metu ypatingai dažnai užsienyje grojantis „Downtown Party Network“ vedlys Saulty, „Mixsubo“ pagrindinis balsas Loranas Vaitkus, Lietuvos britas ir scenos lobis Mark Splinter, djscene.lt paskelbtas metų viltimi Split Pulse bei kaimynų ir giminių Techstylism kolektyvą atstovaujantis ypatingų setų vyniotojas Hallucin. Ramesniems pasibuvimams akį merks vis dažniau Neringa.fm eteryje pasirodantis ir Klaipėdos sceną už ausų tempiantis Ebou, minimal.lt šeimos narys ir IDM pradininkas Lietuvoje Noid bei „creative commons“ idėjas Lietuvoje populiarinantis Maida Bazaar.

Prie „Sūpynių“ apšvietimo komandos prisijungia Eugenijus Sabaliauskas ir Mindaugas Skuminas, kurie yra sukaupę ilgalaikę patirtį dirbant su tokiais projektais kaip Juozo Statkevičiaus ir Mados Infekcijos kolekcijų pristatymai, Oskaro Koršunovo spektakliai, NOKIA Trends Lab, Happyendless, „Silence“, „Elektrodienos“ ir kitais renginiais. Jų pagalba „Sūpynių“ festivalyje bus sukurtas lygių neturintis apšvietimas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Festivalis vyks jau šeštą kartą birželio 17-19 dienomis. Nuolat besipildantį atlikėjų sąrašą galima stebėti minimal.lt bendruomenės Facebook puslapyje. Festivalio vieta bus skelbiama likus mėnesiui iki renginio, o pigiausiais bilietais jau prekiaujama “Bilietų pasaulis” kasose ir internete.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top