Tulpių žydėjimo šventė Burbiškio dvare (Foto)

Gegužės 7-tąją surengtas vienuoliktasis Burbiškio dvaro festivalis „Tulpių žydėjimo šventė“.

Nepaisant žvarbaus vėjo, gausiai į šventę atvykusius lankytojus pasitiko įvairiaspalvės tulpės bei po restauracijos atgavęs XX a. pradžios išvaizdą dvaras. Atstatytas keturių aukštų apžvalgos bokštas, pirtis bei balandinė, dar vadinama pelėdine, restauruota oranžerija.

Šventės dalyvių laukė išpuoselėtas parkas su tvenkiniu, senovinių automobilių, traktorių, gramofonų, patefonų, muzikos dėžučių parodos, Lietuvos amatininkų mugė ir įvairios pramogos. Taip pat koncertas, kuriame šiemet dalyvavo tokie atlikėjai, kaip Romas Dambrauskas, grupės „69 danguje“, „Vairas“, „Rondo“, „Fata Morgana“ bei Šiaulių miesto pučiamųjų orkestras ir kamerinis ansamblis „Vilniaus arsenalas“ su L. Šulskute, R. Romoslauku, S. Okruško, J. Gedmintaite ir I. Misiūra. Renginį vedė Marija Selenienė, žiūrovus linksmino Violeta Mičiulienė.

Tulpių žydėjimu ir švente pasigrožėti atvyko LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė, LR Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, LRV ministrai, LR Seimo nariai, kiti garbūs svečiai.

Šventės metu, Burbiškio dvaro Baltojoje salėje buvo pasirašytos tarptautinio bendradarbiavimo sutartys tarp Radviliškio rajono savivaldybės ir Baltarusijos Respublikos Horkų rajono vykdomojo komiteto, Gruzijos Respublikos Kašurio ir Latvijos Respublikos Bauskės savivaldybių. Sutarčių tikslas – plėtoti ir stiprinti draugiškus tarptautinius santykius, aktyvinti savivaldybių gyventojus geriau pažinti vieniems kitus ir kartu dalyvauti įvairiose gyvenimo srityse, dalytis gerąja patirtimi ir įgyvendinti bendras veiklas.

Tulpės ilgainiui tapo Burbiškio dvaro simboliu ir daugeliui jis asocijuojasi būtent su Tulpių žydėjimo švente, bet ir joms nežydint čia galima puikiai praleisti laiką.

Laikas.lt
Nuotr. L.Bagučanskytės

Burbiškių dvaras, tulpės, tulpių žydėjimas

Naujausi komentarai
mes
2011-06-17, 23:29
labukas :). o mes megstam daryti staigmenas :). kai jus nesitikesit, mes tikrai vel busim abi. iki :)
?????????
2011-05-11, 09:47
O kur jūs abi?:)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai