Vilniečiai galės stebėti drugelių gimimą

Šį penktadienį, gegužės 13 d., prekybos ir pramogų centre „Ozas“ atidaroma egzotinių vabzdžių paroda, kurioje pristatoma apie 30 vabzdžių rūšių – nuo keliolikos centimetrų pločio sparnus turinčių drugių iki vienų didžiausių žemėje tarakonų.

Prieš tai Lenkijoje eksponuotos ir didelio dėmesio sulaukusios parodos lankytojai taip pat turės unikalią galimybę stebėti lėliukių virtimą drugeliais.

„Drugelių gimimas – svarbiausias parodos akcentas. Tai natūralus, žmogaus nekontroliuojamas procesas, todėl kada tiksliai tai įvyks, nežinome. Telieka kartu su mūsų lankytojais sekti įvykius ir laukti. Tuo tarpu galima grožėtis parodai atvežtomis egzotinėmis drugelių rūšimis – kai kurių jų sparnų plotis siekia iki 16 cm“, – sako prekybos ir pramogų centras „Ozas“ vadovė Inga Navickaitė.

Be drugelių parodoje taip pat pristatomi savo dydžiu išsiskiriantys maldininkai, kurių pavieniai praėjusiais metais buvo aptikti kažkokiu būdu patekę į Lietuvą, gyvalazdės, kurių rūšiai priklauso ir ilgiausi, iki pusės metro užaugantys, šiuo metu žemėje gyvenantys vabzdžiai, didelės žalos ūkiams pridarantys ir arčiausiai Lietuvos, Lenkijoje, gyvenantys tiesiasparniai – migruojantys skėriai, taip pat žiogai, aštuonios rūšys vabalų, tarp kurių vienas didžiausių ir stipriausių vabzdžių žemėje – Chalcosoma caucasus arba Atlaso vabalas. Prekybos centre pastatytame insektariume lankytojai taip pat galės pamatyti iš pietryčių Azijos ir Australijos kilusių skruzdėlių, tropikuose gyvenančių vorų paukštėdų, Afrikoje aptinkamų blakių plėšrūnių ir tarakonų, tarp kurių – iki 9 cm užaugantys Gigantiškieji tarakonai.

Parodoje taip pat eksponuojami jos lankytojus su vabzdžių struktūra išsamiai supažindinantys tūkstančius kartų padidintų erkės, blakės, auslindos, laumžirgių muliažai. Didžiausio jų aukštis siekia 2,2 m, plotis – 2 m.

Egzotinių vabzdžių paroda „Oze“ vyks iki gegužės 29 d. Ją galima apžiūrėti individualiai arba registruojantis nemokamoms ekskursijoms. Daugiau informacijos apie parodą ir registraciją čia.

Laikas.lt

drugelio gimimo stebėjimas, Drugelių gimimas, Ozas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai