Now Reading
Kaip įveikti nuovargį po nakties su daug maisto ir alkoholio

Kaip įveikti nuovargį po nakties su daug maisto ir alkoholio

Kaip įveikti nuovargį po nakties su daug maisto ir alkoholio

Per šventes neretai perlenkiame lazdą. Dėl to kitą dieną tenka kentėti galvos skausmą, nuovargį, pykinimą, skrandžio pilnumo jausmą. Patarsime, kaip greičiau įveikti šiuos smulkius nemalonumus.

Per mažai miego

Turėjote smagų vakarą su draugais, dar ilgokai kalbėjotės, kol jie visi atsisveikino ir išsivaikščiojo. Nė nepajutote, kaip prabėgo pusė nakties. Žadintuvas suskamba 6 valandą, tačiau, išskyrus žiovulį, iš dienos negalima daugiau nieko gero tikėtis. Kaip tada išgyventi dieną?


Pasekmės: nuovargis, lengvas galvos skausmas, patinusios akys, pavargęs veidas.

Jums padės: plačiai atplėškite langą. Šaltas oras suteiks žvalumo!

Iškelkite rankas į viršų ir 5 kartus giliai įkvėpkite bei iškvėpkite.

Iškart gausite daugiau deguonies. Po to nusiprauskite po dušu, kaitaliodamos šiltą ir šaltą vandenį, kad išjudintumėte kraujo cirkuliaciją ir medžiagų apykaitą.

Per pusryčius išgerkite didelę stiklinę apelsinų sulčių — su žadinančiu vitaminu C. Vietoj bandelės ir marmelado verčiau suvalgykite javainių su jogurtu, medumi, vaisiais, kurie suteiks energijos. Greitai atgauti jėgas po nemiegotos nakties padeda toks

gėrimas: 1 šaukštas vaisių acto, sumaišyto su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus, ir 200 ml vandens. Jei galvos skausmas ilgai nepraeina, įtrinkite smilkinius pipirmėčių aliejumi.

Akių vokų patinimas atslūgs, jei 5 minutes palaikysite ant jų uždėtus juodoje arbatoje suvilgytus vatos skridinėlius. Smulkias veido raukšleles patepkite migdolų aliejumi ir švelniai pamasažuokite. Arba sumaišykite vienos citrinos sultis su 50 ml alyvuogių aliejaus, patepkite raukšleles ir pamasažuokite plekšnodamos.

Per ilgai sėdėta prie kompiuterio

Vėl buvo sunki diena, teko užbaigti nuo anos savaitės užsilikusius darbus, atsakyti į daugybę elektroninių laiškų. Vakare dega akys, skauda sprandą, maudžia nugarą.

Pasekmės: pavargusios akys, sprando ir juosmens srities raumenų įtampa ir skausmas.

Jums padės: atsisėskite ant kėdės, kojas atremkite į grindis pečių plotyje. Rankas ir viršutinę kūno dalį nuleiskite kuo žemiau tarp kojų. Tai ištemps nugaros raumenis. Paritinėkite per sprandą spygliuotą masažinį kamuoliuką — įsitempę raumenys atsipalaiduos. Arba išbandykite jogos pratimą akims: užmerkite akis, delnus smarkiai patrinkite vieną į kitą, uždėkite ant vokų. 3 kartus pakartokite.

Per daug išgerta svečiuose

Buvo nuostabus vakarėlis. Ir karštas aromatingas vynas nepaprastai skanus. Kažkuriuo momentu nustojome skaičiuoti, kiek taurių išgėrėme.

Kitas rytas parodė, kad jų buvo gerokai per daug. Sunkios pagirios — gelbėkite!

Pasekmės: skauda galvą, džiūsta gerklė, sutrinka kraujo apytaka, svaigsta galva, kankina nuovargis.

Jums padės: daug mineralinio vandens be angliarūgštės. Mat alkoholis ištraukia iš organizmo skysčius ir mineralines medžiagas. Skubi

priemonė: sultinys pusryčiams. Klasikinės tabletės „Alka Seltzer“ iš vaistinės nuslopina galvos skausmus ir šalčio krėtimą.

Kraujo apytakos problemas sumažina rozmarinų arbata (iš vaistinės): 1 arbatinį šaukštelį lapelių užplikykite 150 ml verdančio vandens. 10 minučių palaikykite ir išgerkite. Atsigauti padeda puodelis juodosios kavos su citrinos sultimis. Nors gėrimas nėra labai skanus, tačiau veiksmingas. Bet jis netinka jautriam skrandžiui.

Per daug prisivalgyta

Kūčių, Kalėdų šventės, solidus anytos jubiliejus puikiame restorane, viešnagė pas draugus, įmonės vakarėlis. Visur nuo valgių lūžtantys stalai, viskas per daug skanu — tada akys dažniausiai pasidaro didesnės už skrandį. O jis ima protestuoti dėl nesaikingo kimšimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasekmės: rėmuo, pilnumo jausmas, pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas.

Jums padės: rėmenį greičiausiai numalšina rūgštingumą mažinantys vaistai. Jei dažnai tenka dalyvauti gausiuose verslo pietuose, paprašykite savo šeimos gydytojo, kad išrašytų specialių preparatų, vadinamųjų protonų siurblio inhibitorių, kurie palengvina skrandžio darbą. Kai nusilpsta virškinimas, žarnyne pradeda kauptis dujos.

Virškinti padeda ramunėlių arba imbiero arbata. Užkietėjus viduriams, atsibudus ryte pirmiausia reikia išgerti didelę stiklinę šilto vandens.

Per daug sportuota

Šventinės dienos — pagaliau atsirado laiko pasportuoti. Pirmiausia apibėgate gerą ratą, kad išjudintumėte nuo darbo biure sustingusius raumenis. Pajuntate malonumą ir nubėgate antrą, trečią ratą. Tačiau netreniruotiems raumenims tai per didelis krūvis.

Pasekmės: skauda raumenis, sausgysles, duria šonus, kitą rytą sunku nulipti laiptais.

Jums padės: rekomenduojama per dieną išgerti butelį vyšnių sulčių.

Arba išsimaudyti karštoje vonioje. Taip pat išgerti magnio ir kalio tabletę (iš vaistinės), gerti kavą ir kelias dienas patausoti raumenis. Skausmingą raumenų įtampą atpalaiduoja masažas. Dūrimas šonuose praeina kelis kartus giliai įkvėpus ir iškvėpus.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top