Now Reading
Į kino teatrus iškeliavo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ plakatai

Į kino teatrus iškeliavo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ plakatai

Į kino teatrus iškeliavo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ plakatai

„Filmo plakatai yra tarsi vizitinė kortelė, todėl nenuostabu, kad jų koncepciją, kompoziciją, bendrą vaizdą bei aktorių pozas derinome ir kūrėme ne vieną mėnesį“, – pristatydamas jau į kino teatrus išsiųstus brangiausio visų laikų mūsų šalyje sukurto nuotykių filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ plakatus sako juostos prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Pirmieji juos pamatyti gali šį straipsnį skaitantys kino mėgėjai.  Kol kas pristatomi du iš trijų pagrindinių plakatų, rugpjūčio mėnesį pasirodys dar vienas, o liepą planuojama pagaminti aštuonis charakterinius plakatus.

„Šis procesas nėra toks paprastas, kokį jį, galbūt, daugelis įsivaizduoja. Plakatų kūrimas turi tam tikras taisykles, pagal kurias taip pat pagamintos ir didžiausių Holivudo kino hitų vizualizacijos. Pavyzdžiui, galite atkreipti dėmesį į kovinių nuotykių juostų, tokių kaip „Aleksandras Makedonietis“, Karalius Artūras“, „Narsioji širdis“ reklamas, jos visos turi šį tą bendro. Egzistuoja labai konkretūs dalykai, kurie jau senokai ištirti mokslininkų bei psichologų ir yra įrodyta, jog labiau traukia akį, geriau įsimena ir panašiai“, – pasakojo prie plakatų koncepcijos kūrimo prisidėjęs prodiuseris.

Pasak Ž.Naujoko, sudėtingiausia buvo suderinti aktorių buvimą filmavimo aikštelėse bei fotosesijų laiką. Tuomet, kai pavykdavo surinkti reikiamus aktorius vienu metu vienoje vietoje, atvykdavo garsus Lietuvos fotomenininkas Algis Kriščiūnas, profesionaliomis nuotraukomis bei jų idėjomis stebinantis jau beveik du dešimtmečius. Kelias fotosesijas atliko ir filmavimo aikštelėje dirbusi fotografė Kristina Soreikaitė. Vėliau ilgai buvo svarstoma, kurie kadrai labiausiai tinkami plakatams, o tada su konkrečiais pageidavimais perduodami maketus kuriančiam bei plakatų apipavidalinimu besirūpinančiam Tomui Mitkui. Dėl lėšų trūkumo tiek A. Kriščiūnas, tiek T. Mitkus dirbo be jokio atlygio.

„Pasaulyje labai populiaru leisti laukiamų filmų plakatų serijas. Tai tarsi duoklė jauniesiems žiūrovams ir patiems aktyviausiems filmo entuziastams, todėl norime į juos įdėti kaip įmanoma daugiau pastangų ir paversti mažais meno kūriniais, ne šiaip atspausdinti eilinius paveikslėlius ir iškabinti ant stulpų“, – mintimis dalinosi prodiuseris.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Praėjusiais metais filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai jau išleido pirmąją charakterinių plakatų seriją, kurioje ne tik galėjome pamatyti Andrių Kaniavą, Vidą Petkevičių, Dainių Kazlauską, bet ir pagaliau sužinoti, kam atiteko Tado Blindos vaidmuo. Tuomet ir paaiškėjo, jog lietuviškuoju Robinu Hudu taps dainininkas Mantas Jankavičius.

Primename, jog jau dabar laukiamiausiu šių metų filmu tituluojamos istorinės juostos „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera įvyks rugsėjo 23 dieną.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top