Now Reading
Su saule, gera nuotaika ir morkų pyragu atidarytas Blusturgis (Foto)

Su saule, gera nuotaika ir morkų pyragu atidarytas Blusturgis (Foto)

Su saule

Šurmulys, linksmi veidai, smagūs pasakojimai ir daug spalvų, kvapų, muzikos – visą tai galėjai pajusti vakar užsukęs į Vilniaus Mokytojų Kiemelį. Čia vyko vasarinio Blusų turgaus atidarymas.

Oras irgi pasidavė gražiai Blusturgio idėjai. Saulėtą popietę dalyviai susikrovė ant stalų ir po jais viską, kas prie kiekvieno iš jų privertė stabtelėti. Asortimentas iš esmės nesiskyrė nuo kitų buvusių penkių Blusturgio sezonų – įvairūs spintoje užsigulėję drabužiai, senoviniai indai, fotoaparatai, netgi spausdinimo mašinėlės ir pinigai, muzikinės plokštelės, įvairiausi dekupažo bandymai, rankų darbo papuošalai, natūrali kosmetika, saldainiai ir šiaip mieli niekučiai. Perkant trumpą vasarinę suknelę ar spalvotus marškinėlius galėjai gauti dovanų vieną iš trijų pintinėje miegančių kačiukų arba gabalėlį namie gaminto tinginio. 

Blusų turgaus lankytojus pradžiugino ir nustebino netoli įėjimo įsikūrusios Nemokamos dviračių dirbtuvės. Atvežusiuosius savo dviratį ir šiaip praeivius mūsų komanda vaišino sultimis ir šviežiu Laikas.lt morkų pyragu, kurio recepto teiravosi didžioji dalis ragavusiųjų.

Dviračių meistrai iš „Veloklinikos“ tris valandas be atokvėpio pūtė, klijavo padangas, taisė stabdžius, tiesino ratus, veržė varžtus ir užsiėmė kitais geriausio šiltojo sezono draugo remonto darbais. Daugelis Laikas.lt „kampelio“ svečių klausė, kiek aš jums skolingas, ir maloniai nustebdavo sužinoję, kad šiandien viskas nemokamai. Kai kurie netgi dalijosi patarimais, kad galėtumėte neblogai užsidirbti. Tačiau juk taip smagu leisti sau kartais už nieką neimti pinigų, o tiesiog padovanoti žmonėms kažką malonaus.

Prie Blusų turgaus atidarymo prisijungė ir festivalis „Afrikos dienos“. Afrikietiški prekystaliai siūlė tradicinius papuošalus bei drabužius. Žmonės puošėsi ne tik jais, bet ir afrikietiškomis kasytėmis, kurias pynė viešnia iš Afrikos – Carine Ketoors. O išalkusieji skanavo afrikietiškų patiekalų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Nors Blusturgis gyvuoja tik keletą metų, jis vilniečiams jau spėjo tapti sekmadienine tradicija“, – sakė Blusų turgaus organizatorės. Iš tikro labai smagu, kad vakar nebuvo laisvos vietos ne tik prekeiviams, bet sunkumų prasibrauti prie dėmesį patraukusio daikto kilo ir lankytojams.

Kitą sekmadienį Blusų turgus vyks 11-14 val. Daugiau informacijos čia.

Dovilė Raustytė
Nuotr. Erikos Vyšniauskaitės

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top