Now Reading
Už „Eurobasket“ 100-dienio suvenyrą – 5 tūkst. litų (Foto)

Už „Eurobasket“ 100-dienio suvenyrą – 5 tūkst. litų (Foto)

Už „Eurobasket“ 100-dienio suvenyrą - 5 tūkst. litų (Foto)

100-dienio proga susirinkusiems Mokytojų namų kiemelyje Vilniuje pristatyti Europos vyrų krepšinio čempionato suvenyrai. Tarp jų „lietuviškiausios“ – krepšinio sirgaliaus Sėklos „gaurus“ primenančios „pagoniškos“ kaukės.

Krepšinio gerbėjams taip pat siūlomi raktų pakabukai, apsaugos ant riešo, marškinėliai, šalikai, kepuraitės, puodeliai, stiklinės, kepuraitės ir kitos įvairios smulkmenos. Daugelis jų – su Užgavėnių šventės arba čempionato talismano Amberio simbolika. 

  Pasak „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktoriaus Mindaugo Špoko, moksleiviams 100-dienis – šventė, o čempionatui – signalas, kad netrukus viskas pradės suktis pašėlusiu greičiu. Skirtumas esą tik tas, kad moksleivių egzaminų rezultatai priklauso nuo jų pačių, o čempionato sėkmės nešėjai – ne tik organizatoriai, bet ir krepšininkai bei visa šalis. 

Surengtame aukcione NBA klube Toronto „Raptors“ žaidžiančio Lino Kleizos parašą ant kamuolio šio krepšininko vardo labdaros ir paramos fondui pavyko parduoti už 5 tūkst. litų.

Tarp kitų aukciono prekių – ir L. Kleizos, Lietuvos rinktinės bei „Eurobasket 2011“ marškinėliai su autografais. Kamuolys su „Eurobasket“ ambasadoriaus, krepšinio legendos Arvydo Sabonio autografu buvo nupirktas už 600 litų.

Bilietais į Europos čempionato finalines varžybas iš renginyje dalyvavusių niekas nesusidomėjo – jie atiteko „nuotoliniam“ aukciono dalyviui. Paauksuota kaukė pradžioje taip pat nesulaukė susirinkusiųjų dėmesio, tačiau vėliau buvo nupirkta.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iš aukcione gautų pinigų fondas planuoja suremontuoti Vilniaus rajono Vėliučionių vaikų socializacijos centro krepšinio salę.

Šventės dalyviams jaunos krepšinio rinktinės „vedlės“ išdalino kamuolius, kuriuos susirinkusieji visą minutę drauge mušinėjo į žemę. 40 vienu metu driblinguojamų kamuolių – joks rekordas, tačiau taip priminta akcija „Varom už Lietuvą“, kurios metu rugpjūčio 29 d. visi 6 čempionato miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys, Šiauliai ir Alytus – sieks Guinnesso rekordo – vienu metu „bumtels“ 60 tūkst. krepšinio kamuolių. Prieš dvejus metus šioje „srityje“ pasiektas geriausias rezultatas – Lenkijoje vienu metu driblinguoti 30 tūkst. kamuolių.

Nerijus Drochneris
Autoriaus nuotraukos

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top