Now Reading
Makalius. Registruojamas bagažas oro uoste: mitai ir tiesa

Makalius. Registruojamas bagažas oro uoste: mitai ir tiesa

Makalius. Registruojamas bagažas oro uoste: mitai ir tiesa

Ar žinojote, kad maždaug kas 60 registruotas kelioninis bagažas dingsta? O kad didžiausios kontrabandos randamos ne kur kitur, o būtent registruojamame bagaže? Šiandien pabandysiu paneigti kai kuriuos mitus apie registruojamą bagažą.

1.  Avialinijos kompensuos visą dingusio bagažo vertę

Daugelis keliaujančių nuoširdžiai tiki, kad dingus jų registruojamam bagažui avialinijos greitai kompensuos nesvarbu kokio dydžio patirtus nuostolius. Iš tikro viskas gali užtrukti ganėtinai ilgai. Keleivio pretenzija dėl dingusio bagažo skraidinusiai oro linijų bendrovei turi būti pateikta per 7 dienas. Bagažo paieškos gali užtrukti net iki 3 savaičių, tik po to avialinijos gali pripažinti pretenziją galiojančia. Dažniausiai didžiausia kompensuojama suma siekia iki 1200 eurų. Žinoma, kiekviena bendrovė gali koreguoti šią sumą.

2. Gausiu kompensaciją už bet kokį sugadintą daiktą registruojamame bagaže

Skrydžių bendrovės įspėja savo keleivius visus brangius daiktus – papuošalus, kompiuterius, pinigus – turėti su savimi rankiniame bagaže, nes už sugadintus ar prarastus daiktus bendrovės neatsakančios.

Jeigu Jūsų registruojamame bagaže yra daug brangių daiktų ir negalite jų pasiimti į lėktuvo saloną, galbūt verta apsvarstyti galimybę apdrausti registruojamą bagažą? Galbūt skamba ne itin viliojančiai, tačiau daugelis bent kartą matė video ištraukas, kaip elgiamasi su lagaminais juos įdedant arba išimant iš lėktuvo bagažo skyriaus.

3. Skrisiu keliomis avialinijomis. Jeigu viena kompanija priėmė mano bagažą, priims ir kita.

Nebūtinai, nes kiekviena oro skrydžių bendrovė pati nustato maksimalaus svorio ir dydžio limitus. Pavyzdžiui, „Ryanair” vienas registruojamas bagažas turi sverti ne daugiau nei 15 ar 20 kilogramų, kai jo didysis konkurentas „Wizzair” leidžia su savimi vežtis net iki 32 kilogramų. Nepatingėkite pasidomėti bendrovių taisyklėmis, kad nereikėtų per neapdairumą ištuštinti piniginės (už kiekvieną viršytą kilogramą mokama 10-25 eurų bauda).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

4. Tik rankinis bagažas yra tikrinamas oro uosto darbuotojų

Pareigūnai turi teisę patikrinti bet kurio keleivio tiek rankinį, tiek registruojamą bagažą. Šiandien technologijos leidžia atlikti pirminį patikrinimą net neatidarius lagamino, todėl neverta rizikuoti ir bandyti vežti neleistinus daiktus ar nuslėpti didelį kiekį cigarečių, alkoholio.

O Jums kada teko patirti nemalonumų su keleiviniu bagažu?


Norite sužinoti karščiausius kelionių pasiūlymus? Norite keliauti pigiai ir pamatyti daug? Rimvydas Širvinskas, lietuviams geriau atpažįstamas kaip Makalius, žino sėkmingos kelionės receptą ir skuba su jumis juo pasidalinti. Daugiau kelionių pasiūlymų rasite Makaliaus puslapyje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top