Now Reading
ASUS pristatė telefono ir planšetinio kompiuterio derinį – „Padfone“

ASUS pristatė telefono ir planšetinio kompiuterio derinį – „Padfone“

ASUS pristatė telefono ir planšetinio kompiuterio derinį – „Padfone“

Kompiuterių gamintoja ASUS pristatė įrenginį, kuris apjungia išmanųjį telefoną ir planšetinį kompiuterį. „Padfone“ vardą gavęs prietaisas yra vienas pirmųjų tokio tipo įrenginių rinkoje. Jį sudaro išmanusis telefonas su 4 colių ekranu ir 10 colių ekraną turintis planšetinis kompiuteris, kurie integruoti į vientisą sistemą, suteikiančią galimybę sinchronizuoti duomenis bei dalintis ryšiu.

Vienoje didžiausių pasaulyje technologijų parodų „Computex 2011“ pirmą kartą pristatytas „Padfone“ atrodo kaip įprastas planšetinis kompiuteris, tačiau jo nugarėlėje yra specialus skyrelis, kuriame tvirtinamas išmanusis telefonas. Abiejuose įrenginiuose esantys duomenys bei aplikacijos automatiškai sinchronizuojami, todėl vartotojai turi galimybę lengvai kaitalioti įrenginius priklausomai nuo situacijos ir poreikių. Pavyzdžiui, telefonu gautą informaciją peržiūrėti didesniame kompiuterio ekrane ir atvirkščiai.

„Išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių populiarumas pastaraisiais metais sparčiai auga visame pasaulyje. Vartotojai dažnai nori turėti abu įrenginius, tačiau dalis jų funkcijų dubliuojasi, o nuolatinis įrenginių sinchronizavimas nėra patogus. „Padfone“ skirtas pirmiausia tiems vartotojams, kurie nori naudotis naujausiomis technologijomis ir išspręsti sklandaus jų suderinimo problemą“, – sako oficialaus ASUS atstovo Baltijos šalyse UAB „Acme kompiuterių komponentai“ produktų ir marketingo direktorius Marijus Miceika.

„Padfone“ telefono ir planšetės integravimas taip pat pasižymi tuo, kad abu įrenginiai dalinasi 3G ryšiu bei gali naudotis ta pačia SIM kortele. Tais atvejais, kai sulaukus skambučio išmanusis telefonas yra pritvirtintas prie kompiuterio, atsiliepti galima ir per planšetę – tą užtikrina integruota bevielė laisvų rankų įranga. Be to, prie kompiuterio pritvirtintas telefonas automatiškai pakraunamas iš talpesnės kompiuterio baterijos, todėl gali būti naudojamas ilgesnį laiką.

Planuojama, kad prekyboje „Padfone“ pasirodys šių metų rudens pabaigoje. Lietuvoje jį tikimasi išvysti 2012 m. pradžioje. Detalių naujojo produkto techninių specifikacijų ASUS kol kas neatskleidė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Parodoje „Computex 2011“, kuri vyksta Taivanyje, ASUS taip pat pristatė daug kitų naujų produktų. Tarp jų –ypač plonų ir lengvų nešiojamų kompiuterių linija UX, kurių storis neviršija 17 milimetrų. Taip pat pristatyti nauji kartu su dizaineriu David Lewis sukurti N serijos nešiojamieji kompiuteriai su integruota „SonicMaster“ technologija, užtikrinančią ypač kokybišką garsą. Nauju produktu papildyta ir planšetinių kompiuterių „Eee Pad“ grupė. Išskirtinis naujojo „Eee Pad MeMO 3D“ bruožas – 3D ekrano funkcija, suteikianti galimybę žiūrėti trimatį vaizdą be specialių akinių.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top