Kvailiausi valdžią dėl pašalpų apgaudinėjusių žmonių pasiteisinimai

Didžiosios Britanijos valdžia paskelbė sąrašą kvailiausių pasiteisinimų, kuriuos pateikė socialines tarnybas dėl pašalpų apgaudinėję žmonės.

Kaip skelbia naujienų kanalas „Sky News“, žmonės teisinosi, pavyzdžiui, taip: „Aš naudojau kopėčias ne langams valyti, o tiesiog mankštinau nugarą“, „Ne aš prašiau pašalpos, o mano brolis dvynys“ arba „Mes kartu negyvename, jis tik rytais ateina pasipildyti gertuvės.“

Tačiau valdžios atstovai teigia, kad tokie pasiteisinimai jiems visai nėra juokingi, nes apgavikai mokesčių mokėtojams kainuoja 1,6 mlrd. svarų sterlingų per metus.

„Su pašalpomis susijęs sukčiavimas nėra juokas, mūsų tyrėjai nuolat susiduria su neraudonuojančiais sukčiautojais, kurie pateikia keisčiausių pasiteisinimų, kodėl vogė pinigus iš mokesčių mokėtojų“, – tvirtina socialinių reformų ministras Deividas Froidas (David Freud).

Pateikiame dar kelis juokingiausius pasiteisinimus:

  • „Nežinojau, jog mano žmona dirba! Niekada nepastebėjau, kad ji du kartus per dieną išeitų iš namų apsivilkusi šviesą atspindinčią liemenę ir nešina ženklu „Stop, vaikai.“
  • „Iš manęs pavogė piniginę, tai turbūt kažkas kitas naudojasi mano dokumentais. Aš nedirbu.“
  • „Net nežinojau, kad man vis dar moka pašalpą.“
  • „Jis gyvena namelyje ant ratų šalia namo, mes nesame pora.“
  • „Tai ne aš dirbu, o mano brolis dvynys.“



apgaulės, pašalpos, pinigai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai