Now Reading
„Kolonų salė“ – naujas kultūros židinys ant Tauro kalno

„Kolonų salė“ – naujas kultūros židinys ant Tauro kalno

„Kolonų salė“  - naujas kultūros židinys ant Tauro kalno

Dar visai neseniai pristatėme naują vietą Vilniuje – ant Tauro kalno stovinčiuose buvusiuose Profsąjungų rūmuose įsikūrusią menų laboratoriją-klubą „Propaganda“. Tačiau šis pastatas didelis, talpina daug erdvių ir įdomių projektų. Vienas iš jų – „Kolonų salė“.

Kaip teigė „Bordinija” direktorė, akcininkė ir „Kolonų salės“ steigėja Dalia Kurauskaitė, idėja atgaivinti rūmus kilo savaime, kuomet su dukra Viktorija sutvarkė buvusią rūmų biblioteką, kuri po gaisro liko niekam nebereikalinga.

„Tai jos dėka pradėjo funkcionuoti „Knygų namai” (skaitytų knygų knygynas). Aš esu tik idėjų generatorius”, – teigė  D. Kurauskaitė. Tačiau skaitytų knygų klubo joms neužteko ir buvo prisiminta Profsąjungų rūmuose esanti apvali salė su kolonomis ir nepakartojamu aidu. „Nutarėme, kad laikas jai įkvėpti gyvybės”, – idėjos pradžią pasakojo D. Kurauskaitė.

Kažkada ši salė buvo kultūros židinys; virė gyvenimas, grojo muzika, vyko šokiai. „Dar prisimenu, kai čia buvo Jaunimo teatras. Jaučiu didžiulę nostalgiją šiai vietai. Norisi, kad visa tai sugrįžtų, kad žmonės vėl galėtų ateiti ant Tauro kalno praleisti laisvalaikio, pasiklausyti muzikos, pašokti, pažiūrėti koncertą, galiausiai – tiesiog maloniai praleisti laiką”, – nostalgiškai pasakojo moteris.

Planai pas D. Kurauskaitę išties dideli. „Kolonų salėje“  norima organizuoti koncertus, šokių vakarus ( „Retro” vakarai), norima suburti vaikų šokių grupes („Baby star dance”), organizuoti susitikimus su žinomais žmonėmis, rengti parodas. Dabar ruošiamasi „Skaitytų knygų mugei”.

„Labai norime, kad mugė būtų pastovi, vyktų bent kas keletą mėnesių. Viskas prasidėjo nuo knygų… Ne paslaptis, kad jos labai brangios, nusipirkus ir perskaičius ne visas knygas norisi kaupti, laikyti. Jų prisirenka daug ir užima vietą. Kur dėti, jei tau jos daugiau nebeprireiks? Manau, kad mugė – puiki išeitis, nes jos metu tu gali pasikeisti, parduoti nebereikalingą knygą, į jos vietą nusipirkti pigiau kito jau perskaitytą”, – apie renginį pasakojo D. Kurauskaitė.

O kaip dėl patalpų, ar sunku jas buvo įsirengti? Pasak verslininkės, salę buvo sunku sutvarkyti, nes ne vienerius metus salė stovėjo nenaudojama. Ji atėmė daugiau jėgų, negu buvo tikėtasi. Tačiau D. Kurauskaitė nesiskundžia: „Nenoriu kalbėti apie sunkumus. Ir nemėgstu žmonių, kurie daug kalba apie tai, ką nori daryti, ar ką darytų, bet nieko nedaro. Jei darai, tai anksčiau ar vėliau padarysi. Tereikia pradėti, o paskui ir pabaigti. O sunkumai užgrūdina. Esu labai dėkinga rūmų vadovybei (savininkui ir administracijai) už tai, kad įsileido, kad pasitikėjo”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kuo ši vieta skirsis nuo kitų? D. Kurauskaitės manymu, ši vieta, visų pirma, skiriasi energija, kurią jie čia įkrauna, nes viskas daroma su tokia meile, su tokiu entuziazmu… Ir galvojama visų pirma apie tuos, kurie čia ateis. O visa kita – parodys laikas.

Renginiai „Kolonų salėje“ bus mokami, nes viskas, kas daroma – tik savom lėšom, niekas neremia. Bet organizatorė pažadėjo, kad bus ir nemokamų renginių, bus daromos išimtys, nuolaidos. Daugiau informacijos rasite čia.

Rasa Barčaitė
Nuotr. organizatorių

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top