Now Reading
Tarp „EuroBasket“ savanorių – ir 71-erių vyriškis, ir krepšiniu nesidominti mergina

Tarp „EuroBasket“ savanorių – ir 71-erių vyriškis, ir krepšiniu nesidominti mergina

Tarp „EuroBasket“ savanorių - ir 71-erių vyriškis

Sulaukta 6 tūkstančių pageidavimų tapti savanoriais per Europos krepšinio čempionatą, kuris šiemet vyks Lietuvoje, iš jų atrinkta maždaug 1,5 tūkst. savanorių komanda.

Atrankos komisiją džiugiai nustebino kiekis žmonių, pasirengusių savanoriauti ne tiek dėl paties krepšinio, kiek dėl noro parodyti, kad Lietuva, būdama tokia maža šalis, gali surengti puikų krepšinio renginį visai Europai ir visam pasauliui.

„Per du mėnesius buvo sulaukta daugiau nei šešių tūkstančių norinčiųjų tapti „EuroBasket” savanoriais anketų, iš jų – daugiau nei tūkstantis iš užsienio. Komisija, perskaičiusi visas šias anketas, iš jų atrinko 2200, ir jas užpildžiusius žmones pakvietė į pirmuosius mokymus, kurie vyko Kaune. Juose dalyvavo per 2 tūkst. žmonių, iš kurių buvo atrinkta maždaug 1,5 tūkst. ir jie buvo pakviesti tapti tikraisiais „EuroBasket” savanoriais. Visi likusieji buvo pakviesti būti rezerve”, – sakė „EuroBasket 2011” savanorių grupės vadovas Arnas Marcinkus.

Pasak savanorių grupės vadovo, atrinktų savanorių amžius ir patirtis yra labai įvairūs. Pavyzdžiui, vienam iš savanorių šiemet sukaks 72 metai. Viena atrinkta mergina savo motyvacijoje rašė, kad jai krepšinis visai neįdomus, ji jo nemėgstanti. „Jeigu galima, paskirkite mane savanoriauti kuo toliau nuo krepšinio aikštės, galiu daryti bet ką, kad tik nereikėtų žiūrėti krepšinio”, – merginos motyvaciją perfrazavo A. Marcinkus.

Tarp norinčiųjų būti savanoriais užsieniečių, pasak savanorių grupės vadovo, daugiausiai anketų sulaukta iš Turkijos. „Per paskutinį pasaulio čempionatą Lietuva pasirodė labai šauniai, ir daugybė žmonių pamatė Lietuvą iš naujo kaip krepšinio šalį, ir kai sužinojo, kad krepšinio čempionatas bus rengiamas Lietuvoje, tai labai norėjo padėti. Kitos valstybės, iš kurių labai daug savanorių užpildė anketas, tai buvo Slovėnija, Latvija, Ispanija, Italija, tai yra tos šalys, kur savanoriška veikla yra populiari ir net madinga”, – pasakojo A. Marcinkus.

Pasak grupės vadovo, buvo paraiškų ir iš žmonių, kuriuos būtų galima vadinti profesionaliais savanoriais – jie keliauja per pasaulį, per svarbiausius sporto renginius ir ten savanoriauja. Jie patys susiranda kur nakvoti, patys apsimoka visas kelionės išlaidas, jiems svarbiausia, kad jie galėtų būti to įvykio dalis.

„Sričių, kur reikės savanorių pagalbos, yra per 20, pradedant atvykstančiais sirgaliais – jais pasirūpinti ir padėti tiek susigaudyti arenoje, tiek nukreipti į įvairiausias laisvalaikio ir užimtumo vietas, į muziejus, aprodyti miestą, pasakyti, ką būtų galima pamatyti, taip pat padėti susirasti savo vietas, kadangi didžioji dalis arenų naujai pastatytos, tai ir patys lietuviai iš pradžių nelabai jose gaudysis. Rūpinsimės ir visa atvykstančia žiniasklaida, svarbiausiais asmenimis. Reikės, kad kas ir aikštelę pavalytų nukritus žaidėjui ar palydėtų į antidopingo procedūras”, – pasakojo A. Marcinkus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dalis savanorių pradės savo veiklą jau birželio pabaigoje, kai Panevėžyje vyks tarptautinis krepšinio turnyras „GlobalGames”, o pagrindinis visų savanorių veiklos startas bus savaitė iki prasidedant čempionatui.

Europos krepšinio čempionatas į Lietuvą sugrįžta po 72 metų pertraukos.

ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top