Now Reading
Sveikais save laiko tik pusė Lietuvos gyventojų

Sveikais save laiko tik pusė Lietuvos gyventojų

Sveikais save laiko tik pusė Lietuvos gyventojų

Rimtų sveikatos problemų turi kas šeštas suaugęs Lietuvos gyventojas, o prasčiausiai savo sveikatą apibūdina vyresni nei 50 metų šalies žmonės. Daugiau nei trečdalis penkiasdešimtmečių ir vyresnių tikina, kad jų sveikatos būklė yra bloga.

Tokius rezultatus atskleidė UAB „Valentis” užsakymu atliktas sociologinis tyrimas, kurį vykdė bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos Tyrimai“.

Savo sveikatą kaip gerą apibūdino vos 50 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų, 34 proc. žmonių teigė, kad jų sveikata yra vidutinė. Net 16 proc. apklaustųjų nurodė, kad jų sveikata yra bloga, o iš jų 2 proc., kad labai bloga.

Anot gydytojos Reginos Žukauskienės, tokie tyrimo rezultatai yra pribloškiantys. „Esama situacija parodo, kad Lietuvos gyventojai nesirūpina savo sveikata, o tai bylojantys duomenys yra daugiau nei baisūs. Tyrimas tik patvirtina, kad sveikata lietuviams nėra prioritetas. Pasirūpinti savimi žmonės pamiršta pasinėrę į darbus ir šeimos rūpesčius, o norint gyventi pilnavertį gyvenimą turėtų būti visiškai kitaip“, –pažymi R. Žukauskienė.

Trisdešimtmečių ir vyresnių gyventojų sveikatos vertinimai labai skyrėsi nuo 15-29 metų jaunimo atsakymų. Savo sveikatą kaip blogą apibūdino ketvirtadalis (23 proc.) vyresnių nei 30 metų žmonių, 43 proc. šios grupės asmenų nurodė, kad jų sveikata yra vidutiniška.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Blogiausiai savo sveikatos būklę vertino vyresni nei 50 metų žmonės – gera sveikata džiaugiasi vos 15 proc. asmenų. Kas antras (49 proc.) savo sveikatą vertina kaip vidutinišką, o daugiau nei trečdalis (31 proc.) – kaip blogą. Nė vienas tokio amžiaus žmogus savo sveikatos būklės neįvertino kaip labai geros. Tuo metu devyni iš dešimties (88 proc.) jaunimo savo sveikatos būklę laiko gera.

Tyrimo metu 100 Lietuvos vietovių buvo apklausti 1006 šalies gyventojai nuo 15 iki 74 metų. Tyrimas atliktas šių metų gegužės – birželio mėnesais.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top