Now Reading
Pakruojo dvaras virto paršelių lenktynių trasa

Pakruojo dvaras virto paršelių lenktynių trasa

Pakruojo dvaras virto paršelių lenktynių trasa

2011 birželio 18-ąją senajame Pakruojo dvare įvyko 1-oji Viduramžių šventė. Kadangi viduramžių festivaliai šiame krašte nebuvo rengiami, žiūrovai plūdo ne tik iš Pakruojo, bet ir aplinkinių miestų.

Renginys pasižymėjo nepaprasta gausa pramogų žiūrovui. „Siekiame sudominti lankytojus, leisti jiems ne tik pabūti pasyviais stebėtojais, tačiau leisti ir patiems prisiliesti prie istorijos, pajusti to laikmečio dvasią. Juk tai ir yra gyvosios istorijos esmė bei teikiamas malonumas“ – teigė organizatoriai. Ir iš tiesų, lankytojai stebėjo bei galėjo patys išmėginti įvairius amatus, šokti ir linksmintis kvietė dvaro juokdarys, vyko teatralizuota nusikaltėlio egzekucija, sutraukusi „kraujo ištroškusius“ šventės lankytojus, vyko viduramžių estafetės, muštynės šieno maišais… Kol mažieji mokėsi žongliravimo meno, lipdė iš molio ar krimto jaunųjų riterių bei damų mokslus, tėveliai šaudė iš lankų, arbaletų, svaidė kirvius, ragavo senovinių valgių… „7 riterio užduočių“ konkurso nugalėtojai netgi buvo aprengti autentiškais XIVa. riterio šarvais ir susikovė tarpusavyje.

Ypatingo žiūrovų dėmesio sulaukė paršelių lenktynės. Tai buvo I-asis Lietuvos paršelių bėgimo čempionatas! 20 metrų ilgio trasoje tiek maži, tiek dideli turėjo neliesdami paršelių rankomis juos nuvyti į finišą. O paršelis – gyvulys nekvailas – nubėga iki trasos vidurio, apsisuka ir šauna it kulka atgal.

Greičiausiai trasą įveikė paršelio, vardu Švyturys, komanda. Jiedu tetruko 1.32 min. Organizatoriai mano, kad šios lenktynės taps tradicinėmis, o paršelis Švyturys jau tapo šios sporto šakos veidu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taigi, nebuvo matyti nei vieno rūškano veido, nebuvo girdėti nei vieno pikto žodžio, tad drąsiai galima pasakyti, jog šventė pavyko su kaupu ir belieka laukti ateinančių metų, dar didesnės šventės, dar daugiau laimingų žmonių, dar daugiau pramogų!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top