Vienas iš dešimties augintinių turi savo „Facebook“ puslapį

Vienas iš dešimties augintinių Britanijoje turi savo puslapį "Facebook", "Twitter" arba "Youtube" svetainėse, o daugiau nei pusė Jungtinės Karalystės gyvūnėlių šeimininkų savo augintinių nuotraukomis dalijasi internete, rašo "The Telegraph".

Naujas tyrimas rodo, kad "Facebook", "Twitter" ir "Youtube" svetainėje populiarėja naujo tipo įžymybės. Internete atsirandant vis daugiau naminių gyvūnėlių, kai kurie augintojai prisijungia prie specialiai tam sukurtų tinklalapių. Kiti sukuria visą svetainę, skirtą vien tik savo augintiniui, dauguma jų renka lėšas gyvūnų gerovės organizacijoms ar gelbėjimo centrams. Niujorke gyvenantis katino Romeo šeimininkas per dvejus metus surinko daugiau nei 50 tūkst. JAV dolerių, o jo svetainė turi beveik 10 tūkst. lankytojų.

Socialinės žiniasklaidos specialistas Stephenas Daviesas sako, kad šis reiškinys nėra toks keistas, kaip gali pasirodyti.

"Socialiniai tinklai užima vis svarbesnę vietą mūsų gyvenime, visiškai normalu, kad į tai įtraukiami ir mūsų augintiniai. Tinklalapius "Facebook" ar "Twitter" naudojame kaip savo realaus pasaulio praplėtimą, o kai augintinius laikome šeimos nariais, norime į tai įtraukti ir juos", - teigė S. Daviesas.

Pasak šį tyrimą užsakiusios gyvūnų draudimo bendrovės savininko, tyrimo rezultatais rodo, jog "Facebook" ir kituose socialiniuose tinkluose gyvūnai yra populiaresni nei įžymybės.

ELTA
Pagrindinėje nuotr.: Skaivos Jasevičiūtės takso "Facebook" profilis


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

facebook, gyvūnai, gyvūnai Facebooke

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai