Nuo kitos savaitės vidurio vėl tvieks saulė

Savaitgalį Lietuvoje numatomi gan skirtingi orai. Vienuose rajonuose pranašaujamas lietus su perkūnija, o kituose – saulė. Taip bus iki kitos savaitės vidurio, kai vėl džiaugsimės aukštesne temperatūra ir saulės spinduliais.

Penktadienio dieną trumpai palis visoje šalyje, o termometro stulpeliai rodys 20-22 laipsnius aukščiau nulio. Perkūnijos turėtume nebesulaukti. 

Savaitgalį pūs vakarų krypčių 1-3 m/sek.  vėjai, tik pajūryje ir Žemaitijoje kiek stipresni – iki 6 m/sek.

Šeštadienio naktį debesuota su pragiedruliais. Be lietaus. Bus 15-17 laipsnių šilumos. Dieną trumpo lietaus galima tikėtis sostinėje ir pajūryje. Kitose šalies vietovėse lyti neturėtų. Termometro stulpeliai pakils iki 22-25 laipsnių, pajūryje kiek vėsiau – apie 20.

Sekmadienio naktį lyti neturėtų apie Šiaulius ir Panevėžį, tačiau gausių kritulių laukiama likusiose šalies vietovėse. Naktį sušils iki 16-18 laipsnių. Dieną Žemaitijoje ir pajūryje perkūnijos nesulauksime, tačiau ji užklups kitas šalies vietoves. Sušils iki 22-24 laipsnių, Šiaurės Lietuvoje dar šilčiau – iki 26 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį be lietaus. 14-17 laipsnių aukščiau nulio. Dieną lietus sugrįš į rytines šalies vietoves, tačiau ir čia sušils iki 24-26 laipsnių, kaip ir vietovėse, kur lietaus nebus. Tik pajūryje laikysis apie 20 laipsnių.

Antradienį neturėtų lyti nei dieną nei naktį. Saulėta žadama visa kita savaitė. Kitos savaitės penktadienį ir šeštadienį termometro stulpelis gali šoktelės iki 25-28 laipsnių aukščiau nulio, vėliau karščiai kiek atslūgs.

Laikas.lt

kitos savaitės orai, savaitgalio orai, vasaros orai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai