Now Reading
Skani protesto akcija „Už laisvę valgyti varškę“ (Foto)

Skani protesto akcija „Už laisvę valgyti varškę“ (Foto)

Skani protesto akcija „Už laisvę valgyti varškę“  (Foto)

Būrys vilniečių ketvirtadienį susirinko Vilniaus mokytojų namų kiemelyje į komišką protesto akciją „Už laisvę valgyti varškę“.

Akciją organizavo spontaniškai susikūrusi grupė NVVGA (Nacionalinės varškės valgytojų gynėjų asociacija).Taip socialiniame portale „Facebook” susibūrę entuziastai reagavo į žinią, kad čia vykusio „Anties“ koncerto metu vilnietei rašytojai Zitai Čepaitei neleista įsinešti grūdėtos varškės pakelio.

Nacionalinė varškės valgytojų gynimo asociacijos manifeste rašoma:

„Išties gi, mes, kaip normaliausi žmonės iš namų neinantys be pakelio varškės, negalime suprasti, kaip kas nors gali kėsintis į mūsų prigimtinę teisę neštis pakelį varškės į koncertus, restoranus bei kitus balius. Tai yra baisi neteisybė bei tautos genocidas. Mes pranešame, kad mes be varškės nenurimsim…. Boikotuosim visas tas “terasas vasaras”, katros neleidžia įsinešti varškės. raginame liaudį sukilti bei surengti mitingų, kuriais parodytumėm savo pasipiktinimą ir apgintumėm savo laisves.“

Žinoma, šios asociacijos poelgiuose galime ižvelgti didelę ironijos gaidelę, kad istorija apie varškę pateko net į pirmuosius vieno didžiausių Lietuvos dienraščių puslapius. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ir nors šiandien Vilniuje visą dieną plaupia lietus, tai nesutrukdė negausiam varkšės mylėtojų būreliui susirinkti į protesto akciją. 

O Jūs, ar palaikote varškės mylėtojus? Ar kovotumėte už teisę į renginius neštis varškės indelius?

Laikas.lt
Nuotr. Dainiaus Labučio (ELTA)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top