Now Reading
„Operomanijos“ kūrybinėje stovykloje: kinas ir koncertai

„Operomanijos“ kūrybinėje stovykloje: kinas ir koncertai

„Operomanijos“ kūrybinėje stovykloje: kinas ir koncertai

Laikydamasi įprasto vasaros veiklos tvarkaraščio, liepos 25–rugpjūčio 1 d. nepriklausoma kūrybinė grupė „Operomanija“ ketvirtus metus stovyklauja Neringoje. Šiemet jos kūrybinio projekto dėmesio centre – trumpametražės kino operos.

Daugiau kaip dvidešimt kūrėjų ir atlikėjų iš Lietuvos, Belgijos, Rusijos, Rumunijos ir Norvegijos čia pat kuria 30 arba 100 sekundžių trukmės muzikinius filmus. Liepos 28–31 d. „Operomanijos“ stovykla bus papildyta paraleline veikla: Nidoje ir Juodkrantėje vyks keturių nemokamų renginių ciklas „Operomanų vasaros koncertai“.

Intensyvios darbo savaitės metu po vienu stogu susirinkę kuria kompozitoriai, rašytojai, teatro ir kino režisieriai, operos ir džiazo dainininkai, aktoriai, instrumentalistai, garso dizaineriai, fotografai, video operatoriai ir muzikologai. Rinktis minėtą 30 arba 100 sekundžių kino operų formatą paskatino reklamos klipai, kurie pagrindinį pranešimą perduoda staigiai ir koncentruotai. Šis formatas ragina ne tik per trumpą laiką pristatyti glaustą kūrybinę idėją, bet ir sudaryti įvairialypius muzikos bei kino sferų menininkų tandemus. Projekto organizatoriai numato, kad stovyklos metu bus sukurta virš 10 trumpametražių kino operų.

Greta aktyvios ir impulsyvios kūrybinės veiklos, liepos 28–31 d. „Operomanija“ jau antrus metus rengia nemokamų renginių ciklą „Operomanų vasaros koncertai“, kur stovyklaujantys menininkai pristato skirtingus šiuolaikinio meno ir muzikos teatro projektus. Liepos 28 d., Thomo Manno memorialiniame muziejuje ciklą pradės koncertinė programa „NOA portretai“, kurią sudarys arijos ir ansambliai iš įvairių šiuolaikinės operos festivalio NOA (Naujosios operos akcija) kūrinių. Kitą dieną, liepos 29-ąją, rašytojo namelyje Nidoje koncertuos kabareto trio „ZehrGut“: Rita Mačiliūnaitė (balsas), Toma Bandzaitytė (smuikas) ir Marija Grikevičiūtė (fortepijonas).

Liepos 30 d. renginių ciklas persikels į Juodkrantę, kurios paplūdimyje įvyks viešas saulės palydėjimo ritualas „Fade out“, grįstas lietuvių liaudies dainomis ir šokiais. O liepos 31-ąją „Operomanijos“ vasaros stovyklos kūrybiniai rezultatai – trumpametražės kino operos arba muzikiniai filmai – bus pristatyti laive-bare „Kogas“, vaizdus projektuojant ant iškeltos laivo burės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šis nepriklausomos kūrybinės grupės „Operomanija“ projektas yra vienas nedaugelio šiuolaikinio meno įvykių Lietuvos pajūryje. Visi „Operomanų vasaros koncertų“ renginiai yra atviri ir nemokami.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top