Now Reading
Didysis 2011 m. rudens mados tendencijų šešetas (Foto)

Didysis 2011 m. rudens mados tendencijų šešetas (Foto)

Didysis 2011 m. rudens mados tendencijų šešetas (Foto)

Didieji pavasario bei vasaros kolekcijų išpardavimai jau baigiasi ir plonų drabužių vietose atsiranda nauja rudens kolekcija.

Sunku patikėti, jog beliko tik mėnuo džiaugtis lengvutėmis, vasariškomis suknelėmis ir lepintis šiluma. O tada ir vėl teks įsisupti į storą šiltą megztinį, o iš spintos gilumos ištraukti rudeninį paltą… Taigi, pasmalsaukime, kokias mados tendencijas žada atpūsti rudeniniai vėjai?

Tegyvuoja eklektika!

Peržvelgus šio rudens dizainerių kolekcijas, tarytum egzistuoja šūkis: „Kuo daugiau, kuo įvairiau ir netikėčiau, tuo madingiau“. Ekscentriškasis belgų dizaineris Driesas Van Notenas savo rudens kolekcijoje maišo ne tik spalvas, bet ir raštus bei tekstūras. Kitų dizainerių kurti drabužiai taip pat primena koliažus – vilnos suknelės gausiai dekoruojamos kailiu, o langelių rašto nepabijoma jungti net su gėlėtu audiniu.

Ryškios spalvos ir toliau karaliaus

Dažniausiai su rudens vėjais į parduotuvių lentynas atkeliauja ir šaltesnių, žemės spalvų drabužiai. Šis ruduo, atrodo, bus išimtis. Žinoma, rudeniškų spalvų naujose kolekcijose neišvengta, tačiau pavasarį podiumus užvaldžiusi ryškių, gyvų spalvų tendencija, atrodo, dar nenori trauktis. Itin madingais išliks ryškių spalvų, grafikos raštais marginti audiniai. Taip pat dominuos kontrastai: tiek maišant ryškias spalvas, tiek pagyvinant klasikinius juodus drabužius. Pavyzdžiui, prie anglies juodumo kelnių dizaineriai derina mėlyno rašalo spalvos megztukus, pagyvintus įvairiomis detalėmis, o nebijančioms iššūkių siūlo rinktis juodą palaidinę ir ryškiai violetines arba žalias kelnes. Sniego baltumo spalva taip pat išlieka tendencijų sąraše. Ji derinama tiek su ryškiomis spalvomis, tiek su klasika tapusia juoda. Svarbiausia – nebijokite eksperimentuoti! Taip sukurisite įvaizdį, nuo kurio bus išties sunku atplėšti akis.

Gražus ir madingas praktiškumas

Itin šalta praėjusi žiema dizainerius šiemet verčia mąstyti praktiškai ir skirti išskirtinį dėmesį ne tik estetiniam drabužio vaizdui, bet ir komfortui bei šilumai. Žinoma, mados tendencijos tikrai nenustumiamos į antrą planą. Atrodo, jog kuriant šiltus drabužius buvo įdėta visa dizainerių fantazija, taip pat susipynė visos mados tendencijos, pradedant madingomis spalvomis ir raštų įvairove, baigiant kailio, odos ir kitų medžiagų maišymu, siekiant sukurti madingą koliažo įspūdį. Dar viena tendencija – lauko drabužiai itin gausiai puošiami kailio detalėmis. Šį sezoną neapsiribojama tik mažais papuošimais. Ant podiumų karaliauja masyvios kailinės apykaklės, rankovės, paltai, nuo liemens pasiūti vien iš kailio.

Įvairių spalvų kailiai

Kailis naudojamas visose šaltųjų sezonų kolekcijose, tik tikriausiai buvo sunku tikėtis, jog šį sezoną jis taip pat paklus ryškių spalvų tendencijai. Sodri geltona, raudona, smaragdinė žalia, visi mėlynos atspalviai – nuo itin šviesios iki rašalo mėlynumo, taip pat rožinė, netgi pavasario/vasaros madingiausia buvusi oranžinė… Net sunku išvardinti visa tą spalvų jūrą, kuria dizaineriai dažo kailius.

Praėjusių dešimtmečių įtaka

Tiek iš parduotuvių lentynų sparčiai nykstančioje pavasario/vasaros, tiek rudens bei žiemos kolekcijose aiškiai juntama praėjusių dešimtmečių įtaka. Subtilumas, moteriškumas, išryškintos formos ir dailūs siluetai, baltos pėdkelnės, bateliai su T formos dirželiu (angl. T-strap), išraiškingos drabužių apykaklės… Keturiasdešimtųjų spindesys kuriamas kailio, perlų, ilgų pirštinių bei patrauktų drabužių pečių pagalba. Žinoma, neapsieinama ir be pieštuko formos sijono. Ankstyvų aštuoniasdešimtųjų įspūdis kuriamas pasitelkiant į pagalbą languotą audinį, pradedant šalikais ar kitais aksesuarais, baigiant paltukais. Iš tendencijų sąrašo taip pat nesitraukia ir šešiasdešimtieji, kuriuos taip pat būtų galima tituluoti moteriškumo aukso amžiumi. Platėjantys sijonai, dirželiu išryškintas liemuo – tikras džiaugsmas ne tik moterims, bet ir jų vyrams. Sunku nesutikti, ar ne?

Taškelių revoliucija

Šį sezoną taškelių raštas karaliaus visur ir neabejotinai taps vienu iš pagrindinių drabužių akcentų. Marcas Jacobsas modeliai podiumu žengė išmarginti taškeliais nuo galvos iki kojų tikrąja šio žodžio prasme – pradedant skrybėlėmis ir baigiant kelnėmis. Audiniuose vyrauja ne tik mums įprasti vienodo dydžio taškeliai. Dizaineriai stebina netikėtais jų dydžiais, spalvomis, derinimu, raštų kūrimu ir net faktūromis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įkvėpimo šaltinis – vyriškas kostiumas

Į mados Olimpo viršūnę grįžta klasikinis kostiumėlis, tad šį sezoną visi garsiausi mados namai siūlo savo savitą viziją, kuriai įkvėpimo semiasi būtent iš vyriško kostiumo. Tiesa, dizaineriai neapsiriboja vien švarko ir kelnių deriniu. Galima išvysti visko: pradedant avietinės spalvos švarku ir pilku, pieštuko sijonu, baigiant moteriškoms formoms pritaikyta vyriško kostiumo interpretacija.

Kas naujo aksesuarų „fronte“?

Kalbant apie aksesuarus, viskam galioja aukščiau išvardintos tendencijos. Maišytos medžiagos, kuriančios koliažo įspūdį, ryškios spalvos, raštų gausa bei praėjusių dešimtmečių spindesys… Kailio mada aksesuarų taip pat neaplenkia – juo gausiai puošiami ne tik batai, bet ir rankinės. Moterų aprangoje juntamas vyriškumo prieskonis taip pat diktuoja ir dar vieną tendenciją – vyriško stiliaus įkvėptus batus (angl. The high loafer) ir moteriškąją jų versiją ant aukšto kulno. Perkant rankinę dėmesį labiausiai vertėtų kreipti į portfelio tipo rankines – tai karščiausia šio rudens tendencija.

Parengė Ieva Varkojytė
Nuotr. iš Style.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top