Kaip pagardinti pirktinius koldūnus?

Kartais pasitaiko, kad nėra laiko gaminti pietų savo šeimai. Tuomet Jus išgelbėti gali pakelis koldūnų iš šaldymo kameros. Juos galima kepti orkaitėje, paruošus padažą, ar net iš jų išvirti sriubą.

Viengungio patarimas

Užšaldytus koldūnus sudėkite į keptuvę su aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pageltonuos. Į šį patiekalą galima įdėti česnako, svogūno ar kitokių žalumynų. Viską užpilkite grietine, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Keptuvę uždenkite ir kepkite, kol išsilydys sūris.

Koldūnai su padažu

0,5 kg šaldytų koldūnų sudėkite į keptuvę, įdėkite keletą lauro lapelių ir viską užpilkite padažu. Padažui paimkite stiklinę grietinės, įberkite prieskonių, įdėkite majonezo ir/arba pomidorų padažo. Ant viršaus padėliokite acte marinuotų svogūnų. Kepkite orkaitėje.

Koldūnai indeliuose

Koldūnus šiek tiek apvirkite. Dalį koldūnų sudėkite į gerai riebalais išteptus indelius, tuomet užpilkite majonezu, vėl sluoksniuokite. Ant viršaus užpilkite majonezo ir pabarstykite tarkuoto sūrio.

Kepinti koldūnai su kiaušiniais

Koldūnus apkepkite, įdėkite smulkintus pomidorus, grybus. Sudėkite į kepimo formą ir užpilkite išplaktu kiaušiniu. Ant viršaus užberkite šiek tiek sūrio ir uždėkite majonezo. Kepkite orkaitėje.

Koldūnai sultinyje su pievagrybiais

Koldūnus (geriau mažesniuosius) apkepkite ir sudėkite į molinius puodukus. Užpilkite daržovių sultiniu, įdėkite apkepintus pievagrybius. Pagal skonį įberkite prieskonių. Neuždengtus indelius dėkite į orkaitę. Paruoštus koldūnus užpilkite grietine.

Koldūnų sriuba

Sultinyje išvirkite morkas, bulves, saliero šaknį bei petražoles. Išvirus daržovėms, sudėkite koldūnus, įdėkite pomidorų padažo. Galima paskaninti ir paprika. Į paruoštą sriubą įdėkite kalendros ir smulkiai supjaustytą česnaką.

Mamosreceptai.lt

koldūnai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai