Now Reading
Sveikiausios pasaulio virtuvės

Sveikiausios pasaulio virtuvės

Sveikiausios pasaulio virtuvės

Anksčiau ar vėliau mes sutinkame su tuo, kad maistas privalo būti ne tik skanus, bet ir sveikas.

Šio sąrašo pagrindu tapo sveikatos ir gyvenimo trukmės rodikliai, kuriuos, beje, veikia ne tik maistas, bet ir mentalitetas bei gyvenimo būdas. Kurios šalies virtuvė yra sveikiausia? Sužinokime sveikiausių pasaulio virtuvių dešimtuką!

Japonija

Pirmoje vietoje atsidūrė Japonija, kur su nutukimo problema susiduria 1,5 proc. gyventojų, o vidutinė gyvenimo trukmė yra 82 metai. Dumbliai, šviežios jūros gėrybės, daržovės, soja – štai kas yra sveikos mitybos pagrindas Japonijoje. Dar vienas svarbus momentas – japonai nepersivalgo, jie palieka pietų stalą jausdami lengvą alkį.

Singapūras

Singapūras atsidūrė 2-oje vietoje. Vidutinė gyvenimo trukmė taip pat yra 82 metai ir apkūnių žmonių Singapūre yra labai nedaug – 1,8 proc. Trys vietinės Singapūro virtuvės banginiai – ryžiai, daržovės ir žuvis. Singapūro gyventojai beveik nevalgo mėsos, o vietoj saldumynų valgo tropinius vaisius ir lengvus desertus, pagamintus iš jų.

Kinijos virtuvė

Du trečdaliai Kinijos virtuvės tai: daržovės, vaisiai, ankštiniai, grūdai ir įvairios prieskoninės žolelės bei prieskoniai. Jeigu kinai taip stipriai nemėgtų gerai apskrudintų produktų, jų gyvenimo trukmė būtų didesnė nei 73 metai, o viršsvorio turinčių žmonių būtų mažiau nei 1,8 proc.

Švedija

Šioje šalyje žmonės gyvena gan ilgai – iki 81 metų, o apkūnių Švedijos gyventojų yra apie 11proc. Tokie geri rodikliai – tai ne kas kita, o pieno produktų, žuvies ir uogų vartojimo rezultatas. Žuvis labai sveika širdžiai, o uogos – gerai žinomas antioksidantas. Suderinus viską su žiemos sportu gaunasi puikus gyvenimo būdas.

Prancūzija

Matyti Prancūziją 5-oje vietoje, švelniai sakant, keista. Nepaisant gyventojų neabejingumo mėsai, kepiniams, sūriams ir šokoladui, vidutinė prancūzo gyvenimo trukmė yra 81 metai, o nutukusių žmonių yra labai mažai – 6,6 proc.

Italija

Italija tikrai negali būti neįtraukta į sveikiausių virtuvių sąrašą ir ji yra 6-oje vietoje. Juk kiekvienas žino, kad, apart makaronų ir mėsos, italai gerai nusimano daržovėse, jūros gėrybėse ir alyvuogių aliejuje. Dėl minėtų priežasčių gaunasi gražūs rodikliai: vidutinė italo gyvenimo trukmė – 80 metų, o “persivalgiusių” gyventojų – 13 proc.

Ispanija

Ispanijoje garbinamas alyvuogių aliejus, jūros gėrybės, daržovės ir vaisiai. Ispanai ne itin mėgsta keptą maistą, labiau vertina troškintą. Dėka to ispanai gyvena vidutiniškai 80 metų ir apkūnių žmonių jų tarpe būna apie 16 proc.

Pietų Korėja (Korėjos respublika)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pietų Korėjos virtuvė yra populiari dėl to, kad joje yra mažai riebalų. Pagrindiniai patiekalai – lakštiniai, žuvis, daržovės. Na, o mėsos korėjietis suvalgo penkis kart mažiau nei Amerikos pilietis.

Izraelis

Izraelio gyventojai gyvena apie 81 metus, apkūnių daug – 24 proc. Šalies virtuvės pagrindas – ankštiniai ir daržovės su alyvuogių aliejumi. Patys gyventojai savo maistą laiko sveiku ir naudingo todėl, kad jis, anot izraeliečių, yra košerinis.

Graikija

Paskutinė Top-10 pasaulio virtuvių sąraše yra Graikija, jos virtuvė – tai daržovės, ankštiniai, lengvieji sūriai. Nepaisant to, kad viršsvorio turi maždaug ketvirtadalis graikų, vidutinė jų gyvenimo trukmė yra 80 metų.

Štai ir baigėsi sąrašas, kuriame pabandėme iliustruoti “sausą” statistiką ir parodyti, kokios yra sveikiausios pasaulio virtuvės! Gal jau apsisprendėte kokį patiekalą gaminsite norėdami nustebinti savo artimuosius?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top