Druskininkuose atidaromas vienas didžiausių uždarų kalnų slidinėjimo kompleksų Europoje

Druskininkuose baigiamas įrengti modernus žiemos pramogų kompleksas „Snoras Snow“ su uždara ir lauko slidinėjimo trasomis.

Čia slidinėti ar šliuožti snieglente bus galima net tvyrant 30°C laipsnių karščiui. Pagal techninius parametrus kompleksas pretenduoja patekti į geriausių pasaulio dengtų slidinėjimo kurortų penketuką.

Slidinėjimo kompleksas, pavadintas „Snoras Snow arena“ – pirmas visus metus veikiantis žiemos pramogų kompleksas Baltijos šalyse. Pastarojo 8 hektarų teritorijoje įrengtos trys sniegu padengtos slidinėjimo trasos, skirtos kalnų slidinėjimo bei snieglenčių sportui. Baigiamame statyti komplekse bus dvi pagrindinės trasos: uždara ir lauko, o jų bendras ilgis bus per 900 metrų. Čiuožti uždara trasa bus galima net jei lauke tvyros 30°C laipsnių karštis, o lauko trasa veiks oro temperatūrai nukritus iki 5°C.

Slidinėjimo trasų sniego gamybai naudojama „PowderStar Series“ technologija, pagal kurią sniegas gaminamas naudojant suspaustą orą ir šaltą vandenį be jokių cheminių ir bakterinių priedų. Ši technologija suteikia galimybę aprūpinti slidinėjimo trasas aukščiausios kokybės sniegu ištisus metus. Sniego gamybos sistema yra automatizuota, gali būti kontroliuojama bei valdoma nuotoliniu būdu. „Snoras Snow“ arenoje įrengti šveicariški kalnų keltuvai: krėslinis keturvietis, tempiamas „bugelinis“, juostiniai. Slidinėjimo trasų viduje vidutinė temperatūra – 2°C šalčio.

Druskininkų miesto savivaldybės ryšių su visuomene atstovė Agnė Petrauskaitė tikino, kad savivaldybė jau dabar gauna nemažai elektroninių laiškų iš besidominčių ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių gyventojų, taip pat kaimyninių šalių turistinių agentūrų.

Pasak savivaldybės atstovės, Druskininkų arena bus išskirtine ne tik savo dydžiu, bet ir joje suprojektuotomis tiek uždara, tiek atvira slidinėjimo trasomis. „Kad būtų viename komplekse ir atvira, ir uždara slidinėjimo trasa, pasaulyje apskritai nėra“, – atkreipė dėmesį pašnekovė.

Lygindama rugpjūčio pabaigoje duris atversiančią areną su geografiškai artimiausiai nuo jos esančia Maskvos ledo arena, A. Petrauskaitė teigė, kad lietuviškoji bus pranašesnė sniego gaminimo technologija.

„Maskvoje sniegas yra gaminamas iš ledo, o Druskininkuose jis bus išpučiamas iš vandens“, – aiškino Druskininkų miesto savivaldybės atstovė. Moteris tvirtino, kad sniego gaminimas iš ledo ne visada gali užtikrinti lygų, negrublėtą čiuožimo tako paviršių, o lietuviškoji sniego gaminimo technologija geresnė, nes sniegas bus pagaminamas beveik natūraliu būdu.

Investicijos į kompleksą, kuriame šaltuoju metų laiku veiks ir atvira slidinėjimo trasa, siekia 106,232 mln. litų, sakė „Snoras Snow“ arenos pardavimų vadovė Reda Sinkevičienė.

Ūkio ministerija 2009-ųjų liepą pradėtam statyti kompleksui 40 mln. litų skyrė iš 2007-2013 metų Europos Sąjungos Sanglaudos fondų pagal priemonę „Ekologinio turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtra“.

Pagrindinės „Snoras Snow“ arenos trasos ilgis sieks 412 metrų, trasų plotis – nuo 53 iki 63 metrų, aukščių skirtumas – 65 metrai. Ilgiausios pasaulyje uždaros slidinėjimo Bottropo (Botropo) trasos Vokietijoje ilgis siekia 640 metrų.

Per metus Druskininkuose atsidarysiančioje arenoje tikimasi sulaukti apie 150 tūkst. lankytojų.


druskininkai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai