V. Putinas nardydamas aptiko dvi antikines vazas

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas dar kartą patvirtino savo, kaip "kieto vyruko", įvaizdį.

Stebint filmavimo kameroms, jis prie Tamano pusiasalio krantų Pietų Rusijoje paniro į antikinio Graikijos miesto Fanagorijos griuvėsius. Netrukus vyriausybės vadovas į viršų iškėlė dvi Antikos laikų vazas, kurias rado jūros dugne, praneša agentūra AFP.

"Lobis!", - plačiai šypsodamasis sušuko V. Putinas. Anot rusų žiniasklaidos, premjeras buvo paniręs tik į dviejų metrų gylį. "Ekspedicijos vadovas sakė, kad jos (vazos) pagamintos šeštajame amžiuje", - aiškino premjeras. Manoma, kad vazos galėjo sudužti iškraunant laivą ir buvo išmestos per bortą.

V. Putinas neatmetė galimybės, kad Senovės Graikijos miesto vietoje bus įsteigtas povandeninis muziejus. Žmonėms būtų įdomu sužinoti, kad mes turime tokių turtų, teigė jis.

Fanagorija, didžiausias antikinis miestas Rusijos teritorijoje, buvo įkurtas prieš maždaug 2 tūkst. 550 metų. IX amžiaus pabaigoje - X-ojo pradžioje gyventojai dėl kol kas nežinomų priežasčių jį paliko.

V. Putinas nevengia "supermeno" įvaizdžio. Jis, pavyzdžiui, naikintuvu skrido į Čečėniją, povandeniniu aparatu nusileido į Baikalo ežero dugną. Premjeras fotografavosi su savo juodu dziudo diržu bei demonstravo treniruotą kūną medžioklėje.

Per vieną ypač drąsią ekspediciją V. Putinas Ramiajame vandenyne arbaletu medžiojo banginius. "Gyvenimas apskritai yra pavojingas", - sakė buvęs prezidentas.

ELTA
Nuotr.EPA-ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

nardymas, V.Putinas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai