Pagrindinės vyrų mados tendencijos šaltajam metų laikui (Foto)

Stiliaus aktualijos svarbios ne tik moterims, bet ir vyrams. Vis daugiau puslapių mados leidiniuose skiriama būtent stipriosios lyties įvaizdžiui.

Koks ruduo atkeliaus į moterų spintas jau rašėme, tad dabar atėjo metas apžvelgti vyrų 2011 metų rudens/žiemos kolekcijų tendencijas. Taigi, kuo šis ruduo bei žiema skirsis nuo praėjusių? Šiek tiek pasufleruosime –  viską valdys visagalė klasika.

Spalvos, spalvos ir dar kartą spalvos

2011 metų pavasario/vasaros dizainerių kolekcijos nustebino kiek netikėtu ryškių spalvų „sprogimu“. Atrodo, jog ši tendencija niekur nesitrauks ir atėjus šaltajam sezonui. Ryškiaspalviai paltai bei striukės, niūrių spalvų aprangą pagyvinančios intensyvių spalvų detalės, megztiniai, marškiniai, ryškių spalvų kelnės ir net kostiumai – tai, ką galima išvysti tikriausiai visų dizainerių kolekcijose. Tiesa, rudeniškų spalvų čia taip pat gausu, pagrindinės – pilka, ruda bei rašalo mėlyna.

Šio sezono must have – pilkas kostiumas

Taip, būtent pilkos spalvos kostiumai bus patys madingiausi rudens/žiemos laikotarpiu. Kurdami juos, dizaineriai, atrodo, įdėjo visą savo fantaziją – struktūriniai, kartais kiek netikėti kirpimai, išraiškingi siluetai, tiek vienos, tiek dviejų eilių užsegimai, raštuoti audiniai, ryškūs kaklaraiščiai arba marškiniai...Tiesa, klasika tapęs juodas kostiumas taip pat nedingsta nuo podiumų, tiesiog savo aukščiausią poziciją trumpam užleidžia pilkos spalvos konkurentui.

Šaltojo sezono karalius- languotas audinys

Languotą audinį būtų galima vadinti laiko patikrinta ir nemaria klasika. Ir nors pastaruosius kelerius metus jis buvo nepelnytai nustumtas nuo podiumų, šį rudenį/žiemą galima pavadinti tikru jo atgimimu. Kolekcijų pristatymuose buvo galima išvysti ne tik begalę languotos medžiagos puspalčių, tačiau ir kostiumų. Kurie, beje, atrodo itin elegantiškai ir stilingai.

Minimalizmas ir griežti kirpimai

Itin šalta praėjusi žiema dizainerius šiemet verčia mąstyti praktiškai ir skirti išskirtinį dėmesį ne tik estetiniam drabužio vaizdui, bet ir komfortui bei šilumai. Žinoma, mados tendencijos tikrai nenustumiamos į antrą planą. Taigi, šį sezoną šilti drabužiai žavi ne ryškių, įdomių detalių gausa, o minimalizmu bei griežtais kirpimais. Itin užaštrinti atlapų bei apykaklių kampai, be galo vyriški siluetai, neretai įkvėpti militaristinio laikotarpio - įspūdis šį sezoną kuriamas vien linijų bei struktūrinių kirpimų pagalba.

Nauja – tai vėl atrasta sena

Jokia paslaptis, kad mada cikliškai kartojasi. Dizaineris Antonio Azzuolo prisipažįsta įkvėpimo sėmęsis iš brolių Séebergerių – vienų pirmųjų gatvės stiliaus fotografų, kurie darė Prancūzijos kurortų stileivų nuotraukas nuo 1930-ųjų. Kiti garsūs dizainerių namai, Yves Saint Laurent, idėjų sėmėsi iš vėlyvojo septintojo dešimtmečio, to meto Londono ir The Beatles manijos. Taigi, praėjusių dešimtmečių įtaka vėl suveržė švarkų liemens sritį, o kelnės iš siauručių vėl tapo tiesaus kirpimo, klasikinėmis. Kolekcijose taip pat dažnai galima išvysti, jog klasikinis stilius tarsi atrandamas iš naujo ir nuostabiai pritaikomas kasdienybėje – nebūtinai visas kostiumas, tai gali būti ir atskiros jo dalys, pavyzdžiui, kelnės ir stambaus rašto megztinis aukštu kaklu.

Praktiškumas, šiluma bei patogumas

Jaukūs megztiniai tikriausiai keliauja iš vieno sezono į kitą, kinta nebent spalvų ar raštų tendencijos. Šį rudenį/žiemą vertėtų rinktis jaukius, itin stambaus mezgimo megztinius, kuriuos lengva derinti tiek su klasikinėmis, tiek su laisvalaikio kelnėmis. Beje, plonas megztukas aukštu kaklu puikiai atrodo vilkimas po kostiumu.

Aksesuarai – svarbūs ne tik moterims

Šaltojo sezono kolekcijose į akis labiausiai krenta didžiulės vyriškos rankinės. Dar visai neseniai retai kada buvo galima išvysti vyrą su permesta per petį rankine, bet šiandien šis aksesuaras vyro garderobe tampa tokia pat svarbia detale, kaip ir kokybiški batai, paltas ar laikrodis. Taip pat žvarbūs rudeniški vėjai į madą grąžina skrybėles bei storus šalikus. Ką jau kalbėti apie kokybišką, tikros odos diržą bei laikrodį, kurie madingi visais metų laikais. Kalbant apie batus, vertėtų dėmesį atkreipti ne tik į trumpus, šį sezoną itin madingus Oxford stiliaus batus, bet ir į vyriškus ilgaaulius.

Parengė Ieva Varkojytė
Nuotr. Style.com
 

aksesuarai, griežti kirpimai, įkvėpimas, languotas audinys, mada, minimalizmas, ruduo, spalvos, stilius, tendencijos, vyrų mada, žiema

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai