Now Reading
Seriale „Misfits“ – problematiški šių dienų super herojai

Seriale „Misfits“ – problematiški šių dienų super herojai

Seriale „Misfits“ – problematiški šių dienų super herojai

Britų serialas „Misfits“ turbūt visiems laikams pakeitė super herojų įvaizdį. Iš dangiškųjų super gerų arba super blogų, jie nusileido ant žemės ir tapo paprastais, savo galiose pasimetusiais problematiškais paaugliais.

Istorija sukasi apie penkis, vienas kito nepažįstančius britus – Nathaną, Simoną, Kelly, Alishą ir Kurtis. Apsikarstę telefonais, kišenes prigrūdę marihuanos ir aerozolinių dažų sienoms, jie prisidirba ir kartu pakliūva į „community service“ (Anglijoje itin paplitusi viešųjų darbų bausmė smulkiems įstatymo nusižengimams). Visi kartu jie tampa galvos skausmu ne tik vienas kitam, bet ir aplinkiniams.

Taip jie ir kariauja, kol vieną dieną mieste sukyla audra. Nepaprasta audra, kuri suteikia jiems ypatingų galių. Kelly ima skaityti žmonių mintis, Curtis gali atsukti laiką, Simonas – tapti nematomu, o Alishai nepasiseka labiausiai – prie jos prisilietusiems sukyla lytiniai hormonai, kurie sužadina aistrą ir žmonės tampa nevaldomais, sekso ištroškusiais gyvuliais. Nathanas pradžioje neturi jokių galių, tik vėliau supranta, kad yra… nemirtingas!

Tiesa, po to, kaip įprasta super herojų filmuose, naujai iškepti herojai neapsivelka kostiumų ir nepuola į gatves ginti nuskriaustųjų. Jie tampa dar piktesni ir labiau pasimetę – kaip toliau gyventi? Kaip tai nuslėpti nuo kitų? Laiko apmąstymams lieka mažai, nes grupelę ima vaikytis pamišęs prižiūrėtojas, kuris prieš tai buvo ramus ir tvarkingas žmogus.

Galiausiai jis nužudomas, kas dar labiau apsunkina padėtį – dabar tikrai niekas nepatikės, kad gerą reputaciją turintis darbuotojas pamišo ir bandė juos nužudyti… Tačiau, pasirodo, audra paveikė ne tik juos, o keistas prižiūrėtojo elgesys buvo tik dar viena pasekmė.

Per visą Britaniją ima piltis pranešimai apie keisčiausias galias įgavusius žmones. Vieni gali gydyti ligas, kiti – tampa kompiuterinio žaidimo personažu, treti susijaudinę ima degti arba pavirsta į ledą, dar kiti gali teleportuotis ir panašiai. Žinoma, atsiranda ir tokių, kurie bando iš galių pasipelnyti, bet tada viskas tik pakrypsta dar baisesne vaga.

Nors idėja toli gražu nėra originali, bet „Clerkenwell Films“ sugebėjo iš jos padaryti įdomų serialą. Įdomus siužetas, talentingi jauni aktoriai ir geras garso takelis, kuris ypatingai tiks britiškos muzikos gerbėjams.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Serialo nerekomenduojame jaunesniems negu 16 m. ir siūlome pažiūrėti visiems britiško kino, mokslinės fantastikos ir komiksų gerbėjams.

IMDB įvertinimas: 9.0
Trečiojo sezono startas: lapkričio 11 d.

Žiūrėjo Goda Raibytė


Laikas.lt taip pat rašė apie šiuos serialus:

„Outsourced“ – juokingas, bet rasistinis serialas?
„X failai“: kultinis serialas apie bildukus ir sąmokslus
„Nusivylusios namų šeimininkės” – serialas, kurio niekas nenorėjo
Holivudo įžymybės ir retro mafija seriale „Boardwalk Empire“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top