Now Reading
Mokslinės fantastikos filmai, kurių galbūt nežinojote

Mokslinės fantastikos filmai, kurių galbūt nežinojote

Mokslinės fantastikos filmai

Mokslinė fantastika pastaruoju metu darosi vis populiaresnė. Kuriama vis daugiau ir daugiau filmų, kurie žadina vaizduotę ir kartais verčia pamąstyti.

Šiame straipsnyje nerasite legendomis tapusių filmų, o tik tuos, kurie galbūt net nepasiekė Lietuvos kino teatrų ekranų, tačiau be jokios abejonės yra verti peržiūrėti ne tik mokslinės fantastikos gerbėjams.

District 9

1982 m. virš Pietų Afrikos Respublikos pasirodo milžiniškas ateivių erdvėlaivis. Po trijų mėnesių tylos ir jokio kontakto specialiai sudaryta komanda pasiekia erdvėlaivį ir jame randa išsekusių ir susirgusių nežemiškų gyvių. Ateiviai išlaipinami, jiems suteikiamas prieglobstis, duodama maisto ir visa kita „humanitarinė“ pagalba. Svečiai pasilieka ir apsigyvena specialiame miesto rajone, pavadintame „District 9“.

Praeina kiek daugiau nei 20 metų, o žmonių ir ateivių santykiai tik blogėja. Nuolatiniai konfliktai, kontrabanda, susišaudymai ir… Net tarprūšinė prostitucija. Į „District 9“ nuolatos siunčiamos specialios pajėgos, tačiau geresnių rezultatų tai neatneša.

Wikusas van de Merwe’as – paprastas biurokratas. Valdžia paprašo jo pagalbos iškeldinant kai kuriuos rajono gyventojus. Tuo tarpu trys ateiviai tarp šiukšlių ieško medžiagų, iš kurių būtų galima pagaminti specialaus skysčio, kuris padėtų jų erdvėlaiviui pakilti į kosmosą ir pasiekti pagrindinį laivą…

„District 9“ gali būti drąsiai įrašytas tarp stipriausių mokslinės fantastikos filmų per pastarąjį dešimtmetį.

Įdomus faktas – filmas pastatytas pagal tikrą rajoną Keiptaune, pavadintą „District 6“. Septintajame dešimtmetyje iš jo baltaodžių buvo išvaryti 60 tūkst. vietinių gyventojų.

12 Monkeys

Postapokaliptinė ateitis, žemės paviršius, nusiaubtas viruso. Visi išgyvenę persikėlė gyventi po žeme. Nusikaltėlis Jamesas Cole’as (Bruce’as Willisasas), norėdamas gauti teismo malonę ir būti paleistas į laisvę, sutinka būti siunčiamas į paviršių pavojingoms misijoms. Šį kartą – iš paviršiaus jis turi parnešti viruso pavyzdį tam, kad būtų sukurta vakcina. Manoma, kad virusas buvo paleistas teroristų grupės „12 Monkeys“, Cole’ą persekioja keisti sapnai…

Mr. Nobody

Lapkričio mėnesį į Lietuvą su grupe „30 seconds to Mars“ atvažiuosiantis Jeredas Leto 2009 m. sukūrė stiprų vaidmenį filme „Mr. Nobody“.

2092-ieji. Visa žmonija persikėlė savo kūnus į skaitmeninį pasaulį ir tapo nemirtingais. 118 m. Nemo yra paskutinis mirtingas žmogus žemėje. Jaunam žurnalistui jis atskleidžia savo gyvenimo istoriją, remdamasis trims pagrindiniais gyvenimo lūžiais. Kiek painoka istorija koncentruojasi ne tik ties Nemo gyvenimu, o žmogaus pasirinkimo svarba jo gyvenime. Kas jeigu mes egzistuojame ne tik čia ir dabar? O kas, jeigu egzistuoja paralelinės realybės, priklausančios nuo esminių pasirinkimų, ir jose egzistuojame mes..?



Minority Report

2054 m. kapitonas Johnas Andertonas (Tomas Cruisas) vadovauja Vašingtono policijos būriui, kuris specializuojasi dar tik ateityje įvykusiais nusikaltimais. Johnas yra priklausomas nuo psichodelinių narkotikų ir vis negali susitaikyti su sūnaus pagrobimu ir skyrybomis. Technologijos pažengia taip toli, kad dabar galima numatyti ateityje vykstančius nusikaltimus ir juos sustabdyti, dar net neįvykus. Nauja sistema, kol kas, teisinasi: Vašingtone jau kelis metus nebuvo žmogžudysčių ar kitų didelių nusikaltimų. Tačiau netrukus Johnas pats tampa „ateities“ nusikaltėliu. Dabar jam reikia surasti sistemos klaidą ir apsaugoti save nuo žiaurios bausmės.

Hitchhiker’s guide to the galaxy

Britų rašytojas Douglas Adamsas geriausiai pažįstamas „Monty Python“ gerbėjams ir kaip knygos „Hitchhiker’s guide to the galaxy“.

Arthuras Dentas (Martinas Freemanas) – paprastas britas, ramiai gyvenantis nuošaliame kaimelyje. Kol vieną dieną jo namai atsiduria naujai tiesiamo greitkelio zonoje, todėl juos tenka nugriauti. Begindamas savo namus, Arthuras sutinka seną draugą – Fordą Perfectą (Mos Def), kuris papasakoja, kad ironiška – tačiau Žemė tuoj bus sunaikinta negailestingos ateivių biurokratų rasės, mat būtent per ją tiesiamas greitkelis. Žinoma, tokia istorija atrodo sunkiai suvokiama, tačiau pasirodo yra teisinga. Fordas išgelbėja Arthurą ir jie abu pasileidžia į kelionę per galaktiką.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Filme bus bandomos atskleisti visatos paslaptys, sužinosite, jog delfinai yra antri pagal intelektą gyviai žemėje, kaip statomos planetos, o mes visi – realybės šou dalyviai. Puiki britiška komedija ne tik leis gerai pasijuokti, bet ir apmąstyti filme pateiktas užuominas.

The Road

Gal ir nelabai originalu, tačiau Žemę ištinka galas. Tiesa, visą filmą nenurodoma priežastis to, tačiau kai kur buvo užsiminta, jog Žemę sunaikina išsiveržęs „Jeloustouno“ ugnikalnis. Tėvas (Viggo Mortensen) ir sūnus (Kodi Smit-McPhee) bando išgyventi po katastrofos. Žemės paviršius dabar panašus į pilką dykumą – Saulės nesimato per debesis, beveik nebėra augalų, maisto ir išgyveno tik keli procentai visos žmonijos. Išlikę gyvi bando išgyventi visais būdais ir tarsi pasiskirsto į dvi grupes: kanibalus ir tuos, kurie nuo jų bėga.

Tėvas ir sūnus pajuda į pietus, kur tikisi rasti palankesnį klimatą, maisto, pastogę, žmonių ir pabėgti nuo siaučiančių kanibalų.



Attack of the block

Naujausias britiškas mokslinės fantastikos filmas, su geru humoro prieskoniu. Vienas iš pavojingų Londono kvartalų. Jauna mergina užpuolama ir apiplėšiama paauglių grupuotės. Tačiau viskas nevyksta taip sklandžiai, kadangi apiplėšimo metu, iš dangaus nukrenta keistas objektas, valdomas į šunį ir gorilą panašaus ateivio. Žinoma, paaugliai nusprendžia apginti savo rajoną ir puola ieškoti keisto gyvio.

Pasirodo, tai – tik pradžia. Ar kas galėjo patikėti, kad gatvėse žmones puolantys paaugliai apgins ne tik savo rajoną, bet ir visą planetą nuo ateivių invazijos?

Žiūrėjo Goda Raibytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top