J. Leto: „Mūsų muzikos klausosi visas pasaulis“

Šlovės viršūnę pasiekusios roko grupės „30 Seconds to Mars“ lyderis Jaredas Leto viename savo interviu, kalbėdamas apie grupės sėkmę ir populiarumą, išsakė mintį, jog jų muzikos, o tiksliau naujausio ir daugelyje valstybių skandalingai nuskambėjusio albumo „This is War“ klausosi visas pasaulis.

Naujausias grupės kūrinys pasaulio teismui buvo atiduotas prieš beveik dvejus metus. Netrukus po jo išleidimo grupė su seksualiuoju Holivudo aktoriumi Jaredu Leto priešakyje leidosi į pasaulines gastroles.

„30 Seconds to Mars“ gastrolės suplanuotos iki šių metų gruodžio pabaigos. Per dvejus metus vaikinų trijulė surengė per 300 koncertų įvairiuose planetos kampeliuose. Lapkričio 3 d. charizmatiškieji rokeriai drebins ir Vilniaus „Siemens“ areną.

„Mes pasaulį apkeliavome kelis kartus. Atrodo, jog buvome visur – nuo Azijos iki Pietų Afrikos, nuo Amerikos iki Europos. Kai kuriose šalyse pabuvojome po keletą kartų, dalyvavome didžiausiuose Europos muzikos festivaliuose. Labiausiai mus džiugina tai, kad kiekvienas koncertas, kurio metu mes pristatinėjame „This is War“, yra vis geresnis ir geresnis. Kiekvienas jų mums yra dovana“, – kalbėjo grupės vokalistas J. Leto.

Grupės teigimu, ištikimi jų fanai, kurie vis gausiau ir sparčiau jungiasi į „Echelon“ vadinamas grupuotes, yra bene pagrindinė priežastis padėjusi jiems užkariauti pasaulį. „30 Seconds to Mars“ fanų grupuočių augimas išties primena sparčiai plintantį virusą.

„Keliaudami mes susipažinome su labai skirtingomis kultūromis, o kartu ir su labai skirtingais gerbėjais. Nuostabiausia tai, kad visi jie klausosi mūsų atliekamos muzikos. Labai įdomią ir net unikalią patirtį turėjome Kinijoje, kur kai kurios mūsų albumo „This is War“ dainos dėl jų tekstų buvo uždraustos“, – sako J. Leto.

Daugelis muzikinių kanalų skirtingose šalyse buvo uždraudęs transliuoti ir „Hurricane“ kūrinį dėl itin atviro ir šokiruojančio dainos video klipo. Visgi, šis video klipas visai neseniai buvo nominuotas trims MTV video muzikos apdovanojimams.

„Manau, kad albumas „This is War“ yra natūrali mūsų grupės evoliucija. Mes norėjome su šiuo albumu žengti žingsnį į priekį ir manome, kad jį žengėme. Pasikeitė mūsų dainų turinys, atsirado daugiau simbolių, prasmių. Jau nuo pradžių norėjome šiuo albumu atskleisti, kas mes esame iš tiesų, todėl džiugu, kad būtent jam pasirodžius daugelis sužinojo apie „30 Seconds to Mars“, – atviravo grupės lyderis ir vokalistas. 

Laikas.lt

30 Seconds to Mars, J. Leto, koncertai Vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai