Now Reading
Geriausios šokolado vietos Europoje

Geriausios šokolado vietos Europoje

Geriausios šokolado vietos Europoje

Manoma, kad šokoladą žmogus atrado dar 1100 m. prieš mūsų erą Mezoamerikoje (senovinis regionas su civilizacija, Vidurio Amerikoje). Nuo tada šokoladas tapo toks populiarus, kad dabar jis yra ir kasdienis desertas, ir gardi šventinė dovana.

Pateikiame geriausias vietas Europoje, kurias savo kelionių žemėlapiuose turėtų įrašyti kiekvienas šokolado mėgėjas.

Kelnas, Vokietija

Kelnas dar kitaip vadinamas Vokietijos šokolado sostine. Šiame mieste įsikūrusi „Stollwerck“, kuri yra antra pagal dydį šokolado importuotojų Amerikoje. Kai kompanija šventė 150 metų jubiliejų, buvo netgi atidaryta speciali paroda, vėliau peraugusi į visą muziejų. Šokolado muziejuje galite paragauti įvairiausių šokolado rūšių ir pasigrožėti milžinišku šokolado fontanu.


Paryžius, Prancūzija

Jeanas Paulis Hevinas yra vienas žymiausių pasaulyje šokolado meistrų. Jo parduotuvėlės geriausiuose Paryžiaus vietose. Šokoladiniai tortai, kibinai su šokolado įdaru, šokoladas su vaisiais, šokolado saldainiai – tai tik keli šokoladiniai gardėsiai, ką jums turi pasiūlyti Jeanas Paulis Hevinas. Ir nepagailėkite laiko pasėdėti ir pasigardžiuoti šokoladu specialiai tam įrengtose kambarėliuose.

Briuselis, Belgija

Belgija yra tikra šokolado mėgėjų svajonė: 12 šokolado fabrikų, 16 muziejai ir apie 2100 šokolado parduotuvėlių. Briuselyje įsikūrusios vieni didžiausių šokolado gamintojų pasaulyje – „Leonidas“ ir „Godiva“. Žinoma, nepamirškite apsilankyti „Musee du Cocao et du Chocolate“ muziejuje, kur sužinosite, kaip gaminamas šokoladas. Beje, Briuselis yra vadinama pasaulio šokolado sostine!

Ciurichas, Šveicarija

„Sprungli“ jau 150 metų gamina aukščiausios rūšies šokoladą. Patys skaniausi šokoladiniai gardėsiai įvairaus šokolado triufeliai. Sakoma, kad „Sprungli“ vieninteliai gamina tiek skirtingų triufelių rūšių. O besilankydami „Sprungli“ parduotuvėse, užlipkite laiptais į antrą aukštą ir atsipalaiduokite restorane ir… Galbūt dar paskanaukite šokoladu.

Barselona, Ispanija

Ispanai buvo pirmieji europiečiai, paragavę amerikietiško šokolado. Todėl dar nuo XVI a. Ispanija yra šokolado mylėtojų centras. Būtent Barselonoje buvo sukonstruota pirmoji šokolado gaminimo mašina 1780 m.! Barselonoje būtinai aplankykite „Museo de La Xocolata“, kuriame rasite visko: nuo šokolado skulptūrų iki skaniausio karšto šokolado.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ryga, Latvija

Latvių šokolado gamintojai – „Laima“ šokoladą pradėjo gaminti XIX a. gale. Nors sovietmečiu kompanija priklausė rusams, atgavus Nepriklausomybę – kompanija buvo sugrąžinta latviams. Visi Latvijoje besisvečiuojantys Rygoje, turėtų apsilankyti „Emihls Gustavs Shokolahde“ parduotuvėlėje. Čia, ramiai už stiklo, galėsite stebėti, kaip gaminami šokoladiniai skanumynai, pasigrožėti milžiniškais šokoladiniais tortais, paragauti šokoladinio likerio ir panašiai.

Talinas, Estija
Šokoladas pasiekė Estiją XIX a. pradžioje, o „Kalev“ šokolado gamintojai buvo vieni pirmųjų, pradėjusių šokolado verslą. Praėjus 200 m., šokolado parduotuvėlės išsibarsčiusios po visą Estiją, tačiau daugiausiai jų – Taline. Čia ypatingai gausu mažų šokolado gamintojų, šį gardėsį gaminančių rankomis. Taline rasite visko: nuo burnoje tirpstančių triufelių iki atpalaiduojančių šokolado masažų.

Vilnius ir Kaunas, Lietuva

Lietuva šokolado srityje taip pat neatsilieka. Nuo didelių tarptautinių šokolado tiekėjų iki mažų vietinių šokolado gamintojų. Šokoladas Lietuvą pasiekė XIX a. gale. Vilniaus ir Kauno senamiesčiuose yra parduotuvėlių, kur galite ne tik pasigardžiuoti, bet ir patys pasidaryti desertą, stebėti šokolado gaminimo procesą, degustuoti naujas rūšis, pailsėti šokolado kambariuose ir panašiai.

Parengė Goda Raibytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top