Now Reading
Miegojimo dėžės oro uostuose – jau greitai (Video)

Miegojimo dėžės oro uostuose – jau greitai (Video)

Miegojimo dėžės oro uostuose - jau greitai (Video)

Turbūt ne vienam teko praleisti naktį oro uoste, kuomet susirasti patogią miegojimo vietą – išties dilema. Be to, ne visuose oro uostuose suolai patogūs, o nakvojant mažesniuose tų suolų net neužtenka. Tačiau jau labai greitai tokių problemų gali nebelikti, nes rusų architektai sukūrė miegojimo dėžių oro uostuose (ir ne tik) projektą.

Projekto autoriai – Rusijos architektų kompanija „Arch Group“  (jau rašėme apie jų kuriamą cerkvę Paryžiuje), kuri šias miegojimo dėžes jau įrengė Tarptautiniame Šeremetjevo oro uoste  Maskvoje. Kol kai tai tik bandyminis projektas ir pamiegoti dėžėje galima pusę valandos.

Miegojimo dėžių plotis varijuoja nuo 1,6 iki 2,5 metrų, o aukštis – nuo 2,5 iki 3 metrų. Dėžėse įrengta ventiliacija ir elektros lizdai telefonams pakrauti.  Taip pat yra vietos bagažui, kurį galima pasidėti po lova.  Esant reikalui paskaityti galima naudotis ir staline lempa, o norint privatumo – langus užtraukti specialiomis žaliuzėmis. Jei kam nesimiega – galima pažiūrėti miegojimo dėžėse esantį televizorių.  „Arch Group“ siūlo ir dvivietes ar trivietes miegojimo dėžes, o kaina varijuos priklausomai nuo jose praleisto laiko.

oro uostų miegojimo dėžės

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nors kol kas šis projektas Šeremetjevo oro uoste – tik bandyminis, „Arch Group“ jau susilaukė susidomėjimo ir tikimasi miegojimo dėžes pastatyti daugumoje pasaulio oro uostų dar šių metų pabaigoje. Ir ne tik oro uostose, bet ir traukinių stotyse ar net… prekybos centruose. Šiltuose kraštuose šios miegojimo dėžės gali būti  statomos ir lauke, taip suteikiant keliautojams, neturintiems daug pinigų, galimybę saugiau praleisti naktį pigiai kainuojančiose dėžėse.

Gamintojai nurodo, kad šias dėžes galima užsisakyti už prieinamą kainą – priklausomai nuo užsakymų kiekio, viena dėžė kainuos apie 25 tūkst. litų (7000 eurų).  Jas galima užsisakyti čia.

O tiems, kuriems gaila pinigų praleisti naktį miegojimo dėžėse, siūlome oro uostų, kuriuose gera miegoti, Top 10.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top