Now Reading
Dvidešimtmetis „NIRVANOS kūdikis“ – ištikimas grupės gerbėjas

Dvidešimtmetis „NIRVANOS kūdikis“ – ištikimas grupės gerbėjas

Dvidešimtmetis „NIRVANOS kūdikis“ - ištikimas grupės gerbėjas

Kultinės grupės NIRVANA albumas „Nevermind“ buvo išleistas prieš dvidešimt metų ir iki šiol laikomas vienu sėkmingiausiu roko muzikos istorijoje. Ne tik pats albumas, bet ir jo viršelis susilaukė didžiulio visuomenės dėmesio. Jame pavaizduotas nuogas kūdikis po vandeniu bandantis sučiupti ant kabliuko ir valo kabantį dolerį.

Tas kūdikis, kuriam dabar jau virš 20 metų – Spenceris Eldenas. Vaikinas, žinoma, tik paaugęs suprato, kad taip pat yra prisidėjęs prie grunge muzikos istorijos. Po tragiškos NIRVANOS lyderio Kurto Cobaino mirties bei grupės iširimo, šlovė ir gerbėjų dėmesys aplankė S. Eldeną.

Dabar „NIRVANOS kūdikis“ studijuoja Dizaino fakultete, Kalifornijoje. 1991 m. prasidėjusi jo tariama modelio karjera tuo ir baigėsi. „Mano tėtis tada dirbo Holivude specialiųjų efektų dailininku. Kuriant „Nevermind“ viršelį mane įmetė į vietinį baseiną ir viskas. Tai tiesiog buvo draugiška paslauga, nes reikėjo staigiai surasti kūdikį“, – apie albumo „Nevermind“ fotosesiją pasakojo S. Eldenas.

Rickas Eldenas, Spencerio tėvas, kartu su fotografu Kirk Weddle nuomojosi tą pačią studiją. Pastarasis menininkas ir turėjo sutartį su grupe NIRVANA dėl naujojo albumo viršelio. Tuo metu tai buvo mažai žinomos pankuojančių jaunuolių kolektyvas iš Sietlo, įrašęs iki to laiko tik vieną sėkmingą kūrinį „Smells like teen spirit“.

Mintis fotografuoti kūdikį po vandeniu atrodė truputį sudėtinga, tačiau Rickas Eldenas patikino visą kūrybinę komandą, kad kūdikiai turi specifinį kvėpavimo refleksą – jie, įmesti veidu į vandenį, sugeba sulaikyti orą. Spenceris po vandeniu išbūdavo po dvi sekundes, o fotografas per tą laiką sugebėdavo padaryti apie 40 kadrų. Taigi išfotografavus juostelę, fotosesija buvo baigta. Nei Spenceris, nei jo tėvas niekada negavo jokio autorinio atlyginimo už šias nuotraukas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„NIRVANOS kūdikiui“ taip niekada ir neteko sutikti nei vieno grupės nario, tačiau užaugęs jis tapo ištikimas jų gerbėjas: „Aš tikrai be galo mėgstu NIRVANĄ, visą jų kūrybą be išimties. Jų muziką tikrai turi kažką kas itin veikia žmogų.“ 

Laikas.lt
Parengta CNN.com duomenimis

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top