Now Reading
Gatvės fotografo tinklaraštis stilingiems senjorams (Foto)

Gatvės fotografo tinklaraštis stilingiems senjorams (Foto)

Gatvės fotografo tinklaraštis stilingiems senjorams (Foto)

„Mano vardas Ari Seth Cohen. Bastausi su fotoaparatu po Niujorko gatves ieškodamas stilingų, išskirtinai atrodančių senjorų. Iš jų tikrai verta pasimokyti, kaip pajusti gyvenimo pilnatvę, netgi sulaukus garbaus amžiaus“, – taip save pristato tinklaraščio „Advanced Style“ įkūrėjas, besidalinantis stiliaus patarimais su pagyvenusiomis damomis ir džentelmenais.

A. S. Cohen – 28 metai, tačiau, kaip jis pats sako, jo žvilgsnis visada buvo nukreiptas į vyresnius žmones. „Seni žmonės nebeturi socialinių įsipareigojimų, todėl jie gali dėvėti ką tik nori, tereikia turėti vaizduotę ir nepasiduoti savo amžiui“.

Jo tinklaraštyje talpinamos senjorų nuotraukos, kai kam asocijuojasi su infantilizmo sąvoka, naudojama žmonėms, turintiems vaikystės amžiui būdingų fizinių ir psichinių bruožų, pavadinti. Tačiau „Advanced Style“ įkūrėjui jie mados ir stiliaus ikonos. Taip, jie – žilaplaukiai ir su daugybę raukšlių, tačiau tuo pačiu ir be galo daug ko naudingo pasakyti. 

Kartą lankydamasis Londone senjorų gerbėjas sutiko 72 metų Bridget Sojourner. Moteris išsiskyrė savo spalvota apranga ir trykštančia energija. „Visada skyriau daug dėmesio madai, tačiau pasimesdavau tarp kitų stilingų jaunų moterų, dabar turiu galimybę išsiskirti“, – pasakojo garbaus amžiaus dama. Šios spalvotos damos teigimu, jos spalvoti drabužiai – politinė kova prieš eidžizmą arba diskriminaciją dėl amžiaus: „Kuo daugiau senyvo amžiaus žmonių taip rengtųsi, tuo mažiau būtų manančiųjų, kad pasenai ir privalai nutilti, pasitraukti į šešėlį bei su pilkomis suknelėmis ir kostiumais ramiai laukti mirties.“ 

Sutikęs stilingą garbaus amžiaus damą, A. S. Cohen paprašo jos leidimo nufotografuoti ir būtinai paklausia stiliaus patarimų. Kaip jis pats sako, visos jos turi ką pasakyti. Jam didžiulį įspūdį padariusi gatvėje sutikta Amber tvirtino, kad svarbiausia kiekvienam žmogui ne tik jausti stilių, bet ir sugebėti suderinti jį su komfortu. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Didžiausia A. S. Cohen įkvėpėja devyniasdešimtmetė Ilona Smithkin:

„Aš didžiuojuosi būdamas __ metų. Jeigu didžiuojiesi savo amžiumi, siųskite nuotraukas su nurodytų amžiumi el. p. [email protected]”, – rašoma tinklaraštyje „Advanced Style“ . Tad nedelskite, čiūpkite fotoaparatą, lėkite pas savo senelius ir priveskite išsižioti pusę Niujorko.

Daugiau stilingųjų senų nuotraukų – galerijoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top